Nova vest
Fudbal

Petak, 20.03.2015.

15:20

Rosoneri: Svi u bojkot!

Najvatreniji navijači Milana pozvali su pristalice "rosonera" na bojkot utakmice sa Kaljarijem u subotu, kao i da prestanu da kupuju proizvode kluba i navijaju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Milan je trenutno deseti u Seriji A, nije dobio poslednja tri meča, pa je sve bliži drugom uzastopnom odsustvu iz evropskih takmičenja.

Poslednjih nedelja se spekuliše da Silvio Berluskoni planira da proda klub, pa Ultrasi zahtevaju veću transparentnost čelnika, a kao prvi vid pritiska vide bojkot utakmice.

"Koliko puta smo se žrtvovali za Milan. Koliko puta smo štedeli da bismo kupili dres, da bismo mogli da odemo na stadion, da obnivimo preplatne karte. Nedostaje jedna stvar, nešto što mi kao navijači Milana i ljubitelji ovih boja želimo – jasnoću. Imamo niz pitanja koja želimo da postavimo predsedniku Berluskoniju", navodi se u saopštenju navijačke grupe Curva Sud (južna tribina) u kojem je citiran i Nik Hornbi i njegova legendarna autobiografija "Stadionska groznica".

"Zašto godinama navlačite šal preko naših očiju, obećavate brz povratak slavne prošlosti, a onda napustiti projekat posle nekoliko meseci? Voleli bismo da to razumemo, kako bi izbegli da budemo prevareni ubuduće. Koliko su tačne glasine o prodaji kluba, ili dela akcija? Ako je namera prodati deo kluba i zadržati ovakvo stanje, onda je bolje da prodate ceo klub i dozvolite nekome drugom da preuzme kontrolu. Koliko želje još uvek imate da nas vratite u svetski vrh? Ako ne osećate više želju da to uradite, zašto produžavate agoniju u polako nas vučete na dno?", ističe se u saopštenju.

Navijači, ipak, ne spore ono što je Berluskoni uradio za klub od kako ga je preuzeo 1986. godine (osam titula Serije A, pet titula prvaka Evrope, tri puta prvak sveta, uz još 12 trofeja).

"I dalje smo zahvalni za ono što ste uradili za ovih29 godina, ali smo dotakli dno i osećamo da pokušavamo da se vratimo gore. Ne zaboravljamo šta ste uradili za nas, preuzeli nas na sudu i vratili na vrh sveta za samo nekoliko godina. Nažalost, suviše dugo smo u inertnom stanju, osećamo se napuštenim i prepušteni našoj sudbini. Došlo je vreme da stvar preuzmemo u svoje ruke, a od sutra će početi serija inicijativa kako bi se razjasnile i shvatile stvari", ističu "rosoneri".

Navijači pozivaju sve "rosonere" na potpuni bojkot do rešenja situacije.

"Pozivamo SVE da napuste stadion na utakmici Milan – Kaljari, ali se nećemo zaustaviti tu, pozivamo vas da prestanete da kupujete klupske proizvode. Moraju ostati potpuno sami kao što se i mi tako osećamo, često proteklih godina. Pozivamo one koji su već kupili karte i dogovorili putovanja na gostovanja da ostanu, ako je moguće, van stadiona. Ako je ovo nemoguće (shvatamo neugodnost, jer smo uvek prvi putovali kako bismo gledali svoju veliku ljubac), molimo vas da bar ne pokazujete transparente, zastave i suzdržite se od navijanja. Danas, više nego ikad, "rosoneri" moraju pokazati jedinstvo i osigurati da zagovornoci ove situacije preuzmu svoje odgovornosti. Ovo je poslednji apel tribine, kluba Milana i svih "rosonera" predsedniku, osobi koja može da razjasni i reši situaciju, ili ćemo postati svesni da ne postoji drugi način osim snažnog otpora", zaključeno je u saopštenju Milanovih Ultrasa.

Milan je poslednju titulu u Italiji osvojio 2011, što je poslednji trofej kluba, a u LŠ je poslednji put slavio 2007.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve