Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.02.2015.

15:12

Čukarički traži promenu sistema

Fudbalski klub Čukarički objavio je da sadašnji sistem takmičenja u Srbiji treba promeniti i ujedno povećati broj utakmica po sezoni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Iz redova kluba sa Banovog Brda ističe se da je ključno vraćanje poverenja u regularnost srpskog fudbala. To bi sigurno donelo i bolju posećenost na tribinama, koja je najvažnija zaigrače da pruže svoj maksimum na utakmicama.

Takmičenje u Jelen Super ligi Srbije je među najkraćima u Evropi, a duge pauze između jesenjeg i prolećnog dela ne odgovaraju nikom iz sveta fudbala. Početak prvenstva se mora uskladiti sa evropskim takmičenjima zbog tempiranja forme, jer je evidentan napredak u ligama koje su to uradile mnogo ranije poput Belgije i Poljske, ističu iz Čukaričkog.

Zalažemo se za uvođenje plej-ofa i plej-auta, jer je to jedino dobro za budućnost našeg fudbala. Smatramo da se i sad na domaćim terenima igra regularan fudbal, ali će se ovim otkloniti svaka sumnja jer će se prvenstvo igrati do poslednjeg sudijskog zvižduka”, rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević, “Čukarički je prvi javno izašao sa idejom da se promeni sistem takmičenja radi unapređenja lige i vraćanja poverenja u domaći fudbal, ali duboko verujemo da je takav stav isti i kod većine sportskih radnika u Srbiji”.

Srpski klubovi su obavezni da se do 28. februara izjasne Jelen Superligi o predlogu promene formata takmičenja.

Više o mogućoj rekonstrukciji srpskog fudbala možete da pročitate u našem serijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve