Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.11.2014.

17:21

FIFA suspendovala svog zvaničnika

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je njena etička komisija suspendovala funkcionera iz Indije na tri godine zato što je primao mito.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

FIFA je objavila da je nekadašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Indije Alberto Kolako "primao novac za izbor" Mohameda bin Hamama u Izvršni komitet 2009. godine.

Bin Hamam je u izborima pobedio Šeika Salmana bin Ebrahim al Kalifu iz Bahreina sa 23-21 na glasanju koje je bilo propraćeno optužbama obe strane o kupovini glasova.

FIFA je navela da je Kolako bio delegat sa pravom glasa iz Indije. U saopštenju se navodi da je on prekršio nekoliko pravila prilikom glasanja u Kuala Lumpuru, uključujući i ona o mitu i korupciji.

Šeik Salman je maja 2013. uspeo da osvoji mesto u odboru FIFA, i to pošto je Bin Hamam doživotno suspendovan zbog finansijskih malverzacija sa računima Azijske fudbalske konfederacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu