Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.04.2014.

21:19

Čelnik Benfike: UEFA želi Juve

Potpredsednik Benfike Silvio Servan optužio je UEFA da želi Juventus u finalu Lige Evrope, uoči revanša dva tima u Torinu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Benfika, prošlosezonski finalista LE, u prvom meču u Lisabonu je savladala šampiona Italije 2:1.

"Prošlo je mnogo vremena otkad je jedan italijanski klub osvojio evropski trofej. Uopšte ne sumnjam da bi UEFA, pre svega zbog komercijalnih interesa, volela da vidi Juventus u finalu i na tronu. Osim toga, UEFA želi u utakmici Superkupa u Karidfu da ima klub s velikom istorijom", rekao je Servan.

Lisabonski klub blista poslednjih godina, a ove sezone već je osvojio titulu u Portugalu, a očekuju je i dva finala Kupa protiv Rio Avea.

"I mi smo isto tako veliki klub. Fudbal je sjajan ako se igra samo na terenu. Ali ako postoji spoljni interes koji okružuje utakmicu, više se ne može verovati u lepotu fudbala", zaključio je čelnik Benfike.

Revanš meč polufinala LE između Juventusa i Benfike igra se u četvrtak u Torinu od 21:05, kada u Valensiji gostuje Sevilja nakon 3:0 iz prvog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve