Nova vest
Fudbal

Subota, 05.04.2014.

20:23

Lester posle deset godina u PL

Ekipa Lestera i matematički je obezbedila plasman u Premijer ligu, nakon što su u subotu KPR i Derbi Kaunti izgubili u mečevima 40. kola Čempionšipa.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Lester je u petak pobedio Šefild Venzdi 2:1, a posle kompletnog 40. kola "lisice“ su uspele da se plasiraju u Premijer ligu prvi put u deset godina.

Do kraja takmičenja ostalo je još šest kola, a drugoplasirani Barnsli ima deset bodova prednosti u odnosu na KPR i deluje kao siguran putnik u elitu, dok je borba za mesta u plej-ofu veoma neizvesna.

Između ostalih, i legenda Lestera Gari Lineker izrazio je radost zbog rezultata svog nekadašnjeg kluba.

Lester Siti se plasirao u Premijer ligu. Ovu rečenicu želim da napišem deset godina“, izjavio je Lineker.

Sa druge strane igrači i stručni štab „lisica“ bili su rezervisani pa je tako nakon pobede nad Šefild Venzdijem u petak golman Lestera Kasper Šmajhel izjavio da ga ne zadovoljava samo obezbeđivanje mesta u Premijer ligi.

Prelazak u viši rang je bio naš cilj, ali cilj nam je i osvajanje prvog mesta u Čempionšipu, a da bi to uradili moramo da odigramo još šest utakmica. Večeras ćemo proslaviti, ali želimo da nastavimo da dajemo sve od sebe“, izjavio je Šmajhel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve