Nova vest
Fudbal

Subota, 30.11.2013.

13:00

Zvezda se provukla na Karaburmi

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su OFK Beograd 2:1 (1:0) na "Omladinskom stadionu" na Karaburmi u prvom meču 14. kola Jelen Super Lige.

Izvor:

Autor:

Default images

Crveno-beli su tako stigli do četvrte pobede u nizu, prve na Karaburmi posle tri godine. S druge strane, "Romantičari" su poraženi drugo kolo uzastopno.

Posle 45 minuta gosti su imali minimalnu prednost, u 43. precizan je bio Mrđa. Domaći su zaigrali dosta bolje u nastavku i izjednačili preko Čavrića. u 55. minutu. Sva tri boda Zvezdi donosi Miloš Ninković s penala u 80. minutu.

Ekipe su imale po nekoliko prilika u prvom poluvremenu, a najbolju je propustila Zvezda kada je Ninković u 40. minutu posle udarca sa 20 metra pogodio prečku.

Zvezda je povela tri minuta kasnije posle odličnog prodora Nikole Mijailovića po levoj strani. Levi bek crveno-belih prošao je Stevana Batesa i Sašu Zdjelara, ubacio loptu u petarac, gde je Mrđa ostao sam i lako postigao pogodak.

Gosti su se početkom drugog poluvremena povukli, a OFK Beograd je preko Čavrića, a na asistenciju Ješića, izjednačio. Isti igrač imao je u 69. minutu imao priliku da preokrene rezultat, pošto je izašao sam ispred Bobana Bajkovića, ali mu je golman zvezde ušao u šut i odbranio.



U 80. minutu Zvezda je povela, a strelac je bio Ninković sa penala. Minut ranije Vasiljević je povukao Mrdju u šesnaestercu, a glavni sudija Milan Jeremić u prvom trenutku nije pokazao na penal, već je to učio posle intervencije sudije iza gola OFK Beograda.

U samom finišu meča domaća ekipa je imala priliku da izjednači, ali je Miljan Škrbić slabo šutirao.

Meč na Karaburmi obeležio je i prekid od osam minuta zbog transparenta koji su istakli navijači Zvezde na severnoj tribini stadiona, a na kojem su bile nacrtane fudbalske sudije sa puškama u rukama i fantomkama na glavama.

U istom terminu, odigrana su još dva meča, a do kraja dana na programu su još četiri susreta.

Radnički Kragujevac – Novi Pazar 2:0
Spalević 15'(p), Tintor 34'
OFK Beograd – Crvena zvezda 1:2
Čavrić 55' - Mrđa 43', Ninković 80' (p)
Javor – Jagodina 0:1
Pešić 85'
Radnički Niš – Čukarički 1:0
Živković 90'
Partizan – Spartak 2:0
Sloboda – Donji Srem 0:1
Zec 63'
Vojvodina – Napredak 3:1
Kaluđerović 18', Vranješ 21', Alivodić 80' - Gavrić 11'

Nedelja, 13h:

Rad – Voždovac

Tabela:

1. Partizan 14 9 3 2 27 12 15 30
2. Crvena zvezda 14 9 2 3 28 14 14 29
3. Radnicki Niš 14 6 6 2 16 9 7 24
4. Jagodina 14 7 3 4 18 12 6 24
5. Vojvodina 14 6 6 2 19 15 4 24
6. Čukarički 14 6 4 4 14 12 2 22
7. Novi Pazar 14 6 3 5 17 16 1 21
8. Spartak Subotica 14 6 2 6 12 19 -7 20
9. Napredak 14 4 4 6 19 18 1 16
10. Radnicki Kragujevac 1923 14 4 4 6 15 20 -5 16
11. OFK Beograd 14 5 1 8 16 23 -7 16
12. Javor 14 3 5 6 14 19 -5 14
13. Donji Srem 14 3 4 7 14 18 -4 13
14. Voždovac 13 3 4 6 11 15 -4 13
15. Sloboda Užice 14 3 4 7 11 19 -8 13
16. Rad 13 3 1 9 6 16 -10 10

Tok meča:

Crveno-beli su od starta meča preuzeli kontrolu i počeli da diktiraju tempo. Zvezda preti uglavnom preko desne strane i Nejca Pečnika.

Prvu priliku na meču imao je Abilo Dauda, ali je sa ivice šesnesterca šutirao visoko preko gola. Posle samo pet minuta igre Darko Lazić je zaradio žuti karton.

Veliku priliku za domaće u devetom minutu propušta Planić, opet posle faula Lazića. Usledio je centaršut na drugu stativu, gde je natrčao usamljeni defanzivac domaćih, ali je šutirao glavom pored gola.

U 20. minutu videli smo po šansu s obe strane. Prvo je Mrđa sa roglja kaznenog zapretio Pavloviću, ali je golman domaćih lepom paradom otklonio opasnost. Već u sledećem napadu Paločević je ušao u kazneni s desnog krila i uputio udarac, Bajković je samo odbio loptu a njegova odbrana poslala odbitak u korner.

U istom trenutku navijači Crvene zvezde počeli su da vređaju predsednika FSS Tomislava Karadžiča, uz transparent "Ne TOLErišemo više", dok se na šetalici nalaze arbitri sa fantomkama predvođeni prvim čovekom saveza.

Sudija Jeremić odlučio je da prekine meč dok se sporna šetalica ne ukloni.


Delije su posle intervencije tim menadžera Mirka Avramovića, kroz nekoliko minuta, uklonile zastavu.

Zvezda je zapretila tek posle 20 minuta igre u nastavku, preko svog daleko najboljeg igrača na terenu Nikole Mijailovića. Asistent kod prvog gola prošao je nekoliko igrača OFK Beograda, ušao u šesnesterac i šutirao, ali je Pavlović bio siguran.

Domaći su ponovo zapretili u 33. minutu, kada je Čavrić probio po desnom boku i uspeo u poslednji čas da pošalje loptu na peterac. Gajić je bio najviši u skoku, ali je lopta prošla tik pored desne stative.

Zvezda je u dva minuta imala dve odlične šanse da stigne do vođstva. Prvo se Dragan Mrđa 'sakrio' na ivici ofsajda i šutirao glavom sa pet metara, posle povratne lopte u kazneni, ali je zbog nedoumice da li je u nedozvoljenoj poziciji nešto slabije šutirao.

Sledeći udarac bio je još opasniji po Pavlovića. Ninković je fintom tela na ivici šesnesterca prevario čuvara i uputio snažan udarac, ali je golman domaćih uspeo da zakači loptu i skrene je u prečku, posle čega su njegovi saigrači otklonili opasnost.

Zvezda je povela u 43. minutu, devetim golom u šampionatu Dragana Mrđe. Lopta je posle prekida stigla na levi bok do Nikole Mijailovića, koji je bio okružen dvojicom čuvara. Međutim, levi bek Zvezde je odličnim driblingom prevario čuvare i krenuo ka kaznenom, usledio je pâs po zemlji na pet metara i lagana egzekucija napadača gostiju.

Samo dva minuta kasnije solidna šansa za Zvezdu, Milijaš je izveo prekid sa levog roglja šesnesterca i poslao loptu na drugu stativu - loptu zahvata Dauda ali ne uspeva da pogodi gotovo praznu mrežu domaćeg tima.

Zvezda je posle nekoliko priliku gostiju preuzela inicijativu i počela sve više da pritiska odbranu gostiju.

Do kraja poluvremena igra se odvijala uglavnom na sredini terena, bez izglednijih prilika s obe strane. Prvo poluvreme završeno je posle osam minuta nadoknade.

OFK Beograd je zaigrao angažovanije od starta drugog dela igre. Kao i u prvih 45. minuta, domaći prete uglavnom preko krilnih pozicija, ali napadači nikako ne uspevaju da pogode gol Bobana Bajkovića.

Isplatila se agresivna i ofanzivna igra domaćem timu posle deset minuta igre u nastavku. Ješić je prošao po levom krilu i uspeo da prevari Marka Petkovića na ivici kaznenog i pošalje povratnu do Čavrića na penal - koji je preciznim udarcem unutrašnjom šalje u dalji ugao gola Crvene zvezde.

U 61. minutu videli smo prvu izmenu - Nejca Pečnika zamenio je Vukan Savićević.



Čavrić je u 68. minutu mogao u potpunosti da preokrene rezultat u korist svog tima, ali ga je Boban Bajković sprečio u tome. Milijaš je izgubio loptu na sredini terena, da bi Gajić preciznim pasom spojio Čavrića s golom. Napadač gostiju bio je brzi od čuvara, ali je Bajković bio brzi od njega i izbio loptu u korner.

Gosti do novog vođstva stižu posle penala koji je nad Mrđom skrivio Vasiljević. Sudija Jeremić nije odmah pokazao na belu tačku, već je sačekao savet pomoćnika.

Odgovornost je preuzeo Miloš Ninković i posalo loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

U međuvremenu viđene su još tri izmene, kod domaćina Čavrića i Ješića su zamenili Škrbić i Ivanović, dok je s druge strane Daudu zamenio Kasalica.

OFK Beograd je mogao da stigne do boda u 89. minutu, ali je Škrbič iz izgledne pozicije šutirao pravo u Bajkovića.

U 90. minutu Dragana Mrđu zamenio je Marko MIrić.

Sudija Jeremić je susret produžio za tri minuta, ali nije bilo uzbuđenja

Sastavi:

OFK Beograd: Pavlović, Bates, Planić, Vasiljević, Antonov, Zdjelar, Gajić, Ješić, Paločević, Micevski, Čavrić.

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Pečnik, Milijaš, Ninković, Dauda, Mrđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve