Nova vest
Fudbal

Subota, 09.11.2013.

17:00

Partizan preokrenuo 0:2!

Fudbaleri Partizana gubili su 2:0 od Donjeg Srema, ali su uspeli da pobede sa 3:2 u praznoj Humskoj, u 12. kolu Jelen Superlige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Rade Krunić je iskoristio dve greške odbrane Partizana i doneo gostima 2:0, 40 minuta pre kraja, ali je Partizan uspeo da golovima Ismaela Fofane, Vojislava Stankovića i Miloša Jojića pobedi.

Meč su obeležile i tri sumnjive situacije u kaznenim prostorima, sudija Dejan Bogdanović nije svirao čist penal za Partizan, a potom je ostao nem kod dva pada gostiju, procenivši da nije bilo faulova.

Crno-beli su bili pod velikim pritiskom pred ovaj meč jer su u prethodnih pet kola osvojili samo pet bodova. Ipak, sedmom pobedom su prebrodili krizu posle poraza u derbiju i zadržali prvo mesto na tabeli.

Eventualni neuspeh mogao je i Vuka Rašovića da košta posla, ali ga je spasao Jojić golom deset minuta pre kraja, kada je i trener odahnuo.



Prvo poluvreme obeležila je ofanzivna igra oba tima, te dve sumnjive situacije, po jedna u oba kaznena prostora. Sudija Darko Bogdanović oštetio je Partizan za penal, a možda i Donji Srem, procenivši da je Ostojić u skladu sa pravilima reagovao u duelu sa rivalom.

U finišu poluvremena Rade Krunić je iskoristio greške štopera Partizana i lobovao Stojkovića za vođstvo tima iz Pećinaca u Humskoj na poluvremenu. Isti igrač je kaznio novu katastrofalnu reakciju odbrane domaćina i u drugom minutu nastavka duplirao vođstvo.

Međutim, Rašović uvodi u igru Andriju Živkovića i Partizan kreće na sve ili ništa. Pola sata pre kraja Ismael Fofana, još jedan rezervista konačno probija odbranu gostiju, i postiže gol koji pokreće šampiona.

Desetak minuta kasnije sreća je pogledala Partizan i Stankovića koji uspeva da se iskupi za prethodne greške, da bi deset minuta pre kraja Donji Srem podlegao ogromnom pritisku rivala, a Jojić lepim golom spašava lidera prvenstva.

Pitanje je da li bi Partizan uspeo da preokrene deficit od dva gola da su navijači bili na tribinama, jer nema sumnje da bi od poluvremena često moglo da se čuje "Uprava napolje" i "Vuče odlazi"!

Meč u Humskoj igrao se pred praznim tribinama jer je stadion Partizana suspendovan zbog divljanja njegovih navijača na Marakani.

Tok meča Partizan – Donji Srem 3:2:

Nije bilo konkretnih akcija u prvih pet minuta, Donji Srem je meč počeo dosta agresivno i ofanzivno. U sedmom minutu Partizan je umalo poveo spektakularnim golom, Marković je šutirao sa 40 metara, ali je uspeo da zaustavi ovaj šut, kao i pokušaj Malbašića glavom minut kasnije.

U narednih nekoliko minuta i gosti su pokušali da distance, ali je Stojković lako branio udarce Bukorca i Sinđića. U 13. minutu Belić ponovo spašava gol Donjeg Srema, ponovo je ukrotio dobar pokušaj raspoloženog Malbašića.

Već u 15. minutu gosti su morali da naprave prvu izmenu, Marko Prljević je zamenio povređenog Vasiljevića.

U 24. minutu crno-beli su oštećeni za penal. Jojić se probio po levoj strani do peterca, lažnjakom prevario Prljevića koji je u padu rukom zaustavio loptu, ali glavni sudija Darko Bogdanović iz Kraljeva se nije oglasio, kao ni njegovi pomoćnici.

Sedam minuta kasnije Bogdanović je ponovo bio u centru pažnje, ovaj put nije svirao penal za goste. Zec je pao u kaznenom prostoru Partizana posle duela sa Živkovićem, situacija nije bila potpuno jasna kao u prethodnom slučaju, a Bogdanović je procenio da je defanzivac Partizana ispravno startovao.

Nakon desetak minuta mirne igre, Donji Srem je iznenada poveo u finišu poluvremena. Pogrešila su oba štopera Partizana posle ispucavanja Belića, loptu su promašili i Stanković i Ostojić, Rade Krunić je pokupio loptu izašao sam na Stojkovića i lako ga savladao.

Drugo poluvreme počeo je na najgori mogući način po Partizan. Već u drugom minutu odbrana crno-belih je ponovo reagovala očajno i dozvolila gostima novi gol.

Stanković je ispao na levoj strani, Krunić je ušao u kazneni prostor, Ostojić je ostao na više od metra udaljenosti od njega, što je napadač Donjeg Srema iskoristio i postigao drugi gol na meču.

Desetak minuta kasnije Partizan je bio blizu gola, nakon što je Fofana izgubio skok duel u kaznenom, lopta je došla do Ilića, kapiten je pronašao Kojića koji se oslobodio čuvara u petercu, ali je loše šutirao pa je lopta otišla pored stative.

Ipak, u 59. minutu Partizan smanjuje zaostatak. Kojić je sjajno proigrao Fofanu na levoj strani, napadač iz Obale Slonovače je iskoristio svoju brzinu, utrčao u kazneni prostor gde je zaobišao Belića, a onda loptu zakucao u mrežu.

U 66. minutu gosti su ponovo tražili penal. Damjanović je bio u sjajnom prodoru u kaznenom prostoru Partizana, krenuo je ka golu kada su zajedno uklizali Stanković i Ostojić, preko kojih je igrač Donjeg Srema pao. Sudija je procenio da su štoperi Partizana prvo startovali na loptu.

Samo minut kasnije Partizan je iznenada izjednačio. Jojić je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa desne strane, Stanković je ostao sam na drugoj stativi, sa zemlje je šutirao glavom i pogodio stativu, ali je lopta pogodila golmana Belića i odbila se u mrežu. Štoper crno-belih se ovim golom iskupio za greške koje je napravio kod pogodaka koje je primio njegov tim.

Tri minute kasnije domaćin je propustio sjajnu šansu za preokret. Jojić i Kojić su bili ispred gola Belića ali se nisu najbolje snašli, pa su izborili samo korner. Partizan je nastavio sa opsadom gola gostiju koji su jedva uspevali da se odbrane posle centaršuteva koje je uglavom slao Jojić.

Novu priliku za vođstvo Partizana propustio je Živković, koji je desetak minuta pre kraja meča loše šutirao iz dobre pozicije i loptu poslao pored leve stative. Ipak, minuta kasnije Partizan konačno stiže do vođstva od 3:2.

Posle novog centaršuta sa desne strane, loptu glavom Ilić odbija na ivicu kaznenog prostora, Jojić u skok duelu uzima loptu i sjajnim šutem šalje je uz desnu stativu.

JSL, 12. kolo:
Partizan – Donji Srem 3:2 (0:1)
Fofana 59, Stanković 70, Jojić 82 – Krunić 43, 47

Partizan: Stojković, M. Živković, Volkov, Ostojić, Stanković, Marković, Ilić, Malbašić (A. Živković 52'), Jojić, Luka (Fofana 46'), Kojić
Donji Srem: Belić, Lakićević, Aškovski, Vasiljević (Prljević 15'), Lakić-Pešić, Bukorac, Sinđić, Krunić, Zec, Damjanović, Stojanović (Čordašić 68')

U istom terminu Sloboda je savladala Napredak 2:1, a u Novom Sadu Vojvodina je odigrala nerešeno protiv Javora, 2:2.

Ranije su odigrana četiri meča, pobede su ostvarili Čukarički, Novi Pazar OFK Beograd i Radnički Niš. U nedelju je na programu poslednji meč kola, Crvena zvezda gostuje Radu na Vračaru od 13:00.

Tabela:
1. Partizan 12 7 3 2 27:14 24
2. Vojvodina 12 6 5 1 16:10 23
3. Radnički Niš 12 5 6 1 15:8 21
4. Čukarički 12 6 3 3 13:10 21
5. Crvena zvezda 11 6 2 3 21:12 20
6. Novi Pazar 12 6 2 4 16:13 20
7. Jagodina 12 5 3 4 14:12 18
8. Spartak 12 5 2 5 11:17 17
9. OFK Beograd 12 5 1 6 15:18 16
10. Napredak 11 3 4 4 14:13 13
11. Voždovac 12 3 4 5 11:14 13
12. Sloboda 12 3 4 5 10:14 13
13. Javor 12 3 3 6 12:17 12
14. Radnički 1923 12 3 3 6 12:19 12
15. Rad 11 3 1 7 6:13 10
16. Donji Srem 11 1 4 6 9:15 7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve