Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.07.2013.

17:59

'Tigrovi' zagrizli opstanak

Engleski napadač Čarli Ostin novi je fudbaler Hal Sitija, a 'Tigrovi' će za njegov transfer Barnliju uplatiti 4,5 miliona funti.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Ostin je prošle sezone u Čempionšipu u dresu 'bordo-plavih' postigao 25 pogodaka na 37 mečeva.

24-godišnji napadač, koji je do pre tri godine pored igranja fudbala morao da ima još jedan posao, tako je postao peto pojačanje tima sa 'KC' stadiona.

Stiv Brus je akcenat stavio na ojačanje odbrambenog dela ekipe, te su već stigli škotski golman Alan MekGregor, defanzivac Vigana Mejnor Figeroa, kao i nekada velika nada Engleske, štoper Kurtis Dejvis.

Vezista Ahmed Elmohamadi, koji prethodne sezone igrao na pozajmici iz Sanderlenda, takođe je potpisao ugovor sa Halom. Egipćanin je prošle sezone proglašen i za najboljeg igrača tima.

Ostin je prvo pojačanje u napadu, gde je verovatno bilo i najpoterbnije, s obzirom da je prvi strelac prošle sezone bio igrač sredine terena Robert Koren sa devet golova, a od špiceva najefikasniji je bio Sone Aluko sa svega osam pogodaka.

Čarli Ostin karijeru je počeo u amaterskom Kintburi Rendžersu, koji je tada nastupao u Helenik Diviziji jedan, grupa istok. Zatim odlazi svega nekoliko kilometara dalje u Hangerford Taun, ostavši u istom rangu takmičenja. Potom odlazi koji rang više u Veseks Premijer ligu i potpisuje za Pul Taun.

Prvi profesionalni klub za koji je nastupao bio je upravo Barnli, u koji je stigao 2010. godine. Za dve i po sezone je postigao 45 pogodaka na 90 utakmica.

Hal Siti je u poslednjem kolu Čempionšipa obezbedio povratak u Premijer ligu posle tri godine.

Novu sezonu u najjačem rangu počenje na 'Stamford bridžu', kada bude gostovao Čelsiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve