Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2013.

23:00

Aston Vila demolirala Sanderlend

Fudbaleri Aston vile savladali su Sanderlend sa 6:1 na ’Vila parku’ u poslednjem susretu 35. kola engleske Premijer lige.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Ubedljivim trijumfom Vila se dodatno približila opstanku u društvu najboljih, jer sada ’beži’ pet poena 18-plasiranom Viganu.

Čak šest postignutih pogodaka popravili su gol-razliku tima, tako da sada i u tom segmentu imaju bolji skor od direktnog konkurenta.

Mrežu Minjolea načeo je kapiten Aston Vile Ron Flar fantastičnim udarcem sa 30 metara.

Samo minut kasnije izjednačio je mladi engleski reprezentativac Deni Rouz. Ipak, Andreas Vajman se pobrinuo da domaćin na odmor ode sa prednošću, jer je u 38. minutu pogodio za 2:1.

U drugom delu igre postojao je samo jedan tim.

Sjajni Kristijan Benteke postigao je het-trik u periodu između 55. i 72. minuta i stavio tačku na krajnji ishod tog meča.

Belgijski napadač je tim pogocima postao najbolji strelac Aston Vile u toku jedne sezone u istoriji Premijer lige, jer je sa 18 golova nadmašio skor Dvajta Jorka, koji je u sezonama 96-97 i 97-98 postigao po 17.

Poslednji gol na meču delo je Gabrijela Agbonlahora koji je zahvaljujući njemu takođe ušao u istoriju kluba. Agbonlahoru je to bio 60 gol u Premijer ligi, što je za jedan više od Jorka, koji je u ljubičasto-plavom dresu mreže protivnika tresao 59 puta.

U preostalim utakmicama ovog kola, u subotu su pobede zabeležili Siti, Everton, Vest Brom i Stouk, dok je nedeljno popodne obeležio derbi između Arsenala i Junajteda završen bez pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve