Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2013.

16:30

Nigerija razbila Mali u polufinalu

Ekipa Nigerije plasirala se u finale Kupa afričkih nacija pošto je u prvom polufinalu savladal Mali sa 4:1.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Nigeriji je to biločetrnaesto polufinale na prvenstvu Afrike, dva puta je osvalaja prestižni turnir. Mali je šesti put igrao u polufinalu, imaju jedno drugo mesto 1972. godine.

Nigerija je rešila pitanje pobednika u prvom poluvremenu sa tri gola, strelci su bili Ečijeđile, Ideje i Emenike. Četvrti gol dao je Musa u 60. minutu. Sve pto su Malijci mogli bilo je smanjenje rezultat u 75. minutu preko Diare.

Nigerija u finalu očekuje pobednika duela Gana - Burkina Faso.

Mali je izbacio u četvrtfinalu domaćina, dok je Nigerija pobedila prvog favorita, selekciju Obale Slonovače.

U uvodnim minutima videli smo dominaciju selekcije Malija, ali prilike Sisoka i Traorea nisu bile stoprocentne.

Na drugoj strani Nigerija je koristila kontre, imali su dobru šansu u 15. minutu, kada je Samasa odbranio Idejeu, zatim je zapretio Džon Obi Mikel, da bi već u sledećem napadu Superorlovi stigli do vođstva. Mozes je izbacio defanzivca, a Elderson Ečijedžile bio precizan - 1:0.

Samo pet minuta kasnije Nigerija je duplirala prednost golom Idejea posle centaršuta Emenikea.

Pred kraj prvog poluvremena i Emenike se upisao u strelce, kada je posle kratkog dodavanja pogodio igrača u živom zidu i savladao golmana Malija.

Posle neuspele ofsajd zamke na sredini terena Musa je prihvatio loptu, stuštio se ka golu protivnika i lako savladao protivničkog golmana.

U 75. minutu ekipa Malija je smanjila posle sjajne akcije Diabatea i Diare. Dijabate je ušao u kazneni prostor Nigerija, zadržao loptu, lepo se okrenuo i vratio povratnu za Diaru, koji je lako postigao prvi gola za svoju ekipu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve