Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.01.2013.

20:06

KAN: Gana i Mali prošli dalje

Gana je bez većih problema savladala Niger (3:0) i obezbedila prvo mesto u grupi B, dok su Kongo i Mali podelili bodove (1:1).

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Već u šestom minutu Gana je najavila pobedu, golom Asamoe Đana na asistenciju Alberta Adome.

Samo tri minuta kasnije Niger je izjednačio, ali je pogodak Muse Mazua poništen zbog prekršaja nad golmanom Gane, iako se na usporenom snimku videlo da je Dauda bio u kontaktu sa svojim odbrambenim igračem.

„Crne zvezde“ su nastavile sa napadima i u 23. minutu posle dodavanja Emanuela Badua, Kristijan Atsu skoro sa peterca šalje loptu iza leđa golmana Nigera.

Do kraja poluvremena samo je Gana napadala i stvorila dve šanse, preko Badua i Asamoe.

U nastavku se ponovio scenario sa početka meča, u 4. minutu drugog poluvremena Gana je imala prednost od tri gola, preko Džona Bojea.

Niger je pokušavao kontranapadima da stigne do prilike za pogodak, ali je samo Musa Mazu stigao do šuta koji je završio pored stative.

Kongo i Mali su podelili bodove, iako je na početku izgledalo da je tim Kloda Le Roja rešen da napravi iznenađenje i odnese tri boda, jer je već u prvom minutu dosuđen penal, koji je Djemersi Mbokani uspešno realizovao.

Mali je od tog trenutka krenuo u agilnije napade, Momo Sisoko, Sejdu Keita i Mamadu Samasa su bili u izglednim prilikama, a izjednačenje je stiglo u 14. minutu, kada je Samasa iskoristio odlično dodavanje Sambe Soa.

Ponovo je podbacio Lomana LuaLua, zamenjen je u poluvremenu, ali to nije pomoglo Kongu da stigne do pogotka.

Ređali su se napadi oba tima, najbolju šansu za Mali imao je Diabate u 83. minutu, međutim stativa je zaustavila njegov udarac.

Gana i Mali su obezbedili plasman u dali tok takmičenja, iz tri kola imaju sedam, odnosno četiri boda, dok Kongo i Niger završavaju ovogodišnji Kup nacija bez pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve