Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.01.2013.

15:56

Milanov meč prekinut zbog rasizma

Prijateljska utakmica između Milana i Pro Patrije prekinuta je u 26. minutu pošto su navijači četvrtoligaša na rasnoj osnovi vređali tamnopute igrače rosonera.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Meč je igran u mestu Busto Arsicio, odakle je Pro Patrija.

U trenutku prekida u timu rosonera bili su Suli Muntari, Kevin Prins Boateng i Mbaj Nijang. Boateng je neposredno pre prekida, besan zbog poteza huligana, skinuo dres, šutnuo loptu i krenuo ka svlačionici.

Njegov primer sledili su ostali igrači rosonera predvođeni kapitenom Masimom Ambrozinijem.

"Razočaran sam i tužan, ali mislim da smo doneli pravu odluku da se ne vratimo na teren. Izvinjavam se porodicama i deci koji su došli ovde da uživaju u divnom danu. U Italiji pod hitno mora da se prestane sa ovim necivilizovanim gestovima. Nadao sam se da smo postali pametniji", poručio je trener Milana Masimilijano Alegri.

Ekipa Milana će prvu utakmicu u 2013. godini odigrati u nedelju protiv Sijene.

Rasizam nije redak na italijanskim stadionima, a najdrastičniji incident dogodio se 2005, kada su navijači Intera vređali igrača Mesine Zoroa, a reprezentativac Obale Slonovače u suzama je napustio teren, ali je ipak pristao da nastavi meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve