Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.12.2012.

14:53

Hodžson: Imamo šansu u Brazilu

Selektor Engleske Roj Hodžson tvrdi da ’gordi albion’ ima dobru šansu da osvoji Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hodžson je kao osnovu za tu tvrdnju istakao titulu Čelsija u Ligi šampiona prošle sezone, pošto su ’plavci’ prvo eliminisali favorizovanu Barselonu, a potom pobedili Bajern iz Minhena na penale.

Moglo bi se reći da smo daleko od epiteta favorita pred Svetsko prvenstvo, tako da trijumf na njemu nije nešto što se očekuje od nas. Ali, kada se realno pogleda, u fudbalu ništa nije nemoguće, tako da imamo šansu. U pogledu fudbala, mnoge stvari su izgledale nemoguće, ali su ljudi uspeli“, rekao je Hodžson, „Ko bi rekao da će Čelsi postati šampion Evrope, posebno posle promene menadžera i svih dešavanja. Ali, pobedili su Barselonu i Bajern, dva najbolja evropska tima, i zato ja i dalje verujem u taj san“.

Hodžson je preuzeo selekciju Engleske u maju, posle ostavke Fabija Kapela, a pod njegovim vođstvom tim je prošao u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Bivši menadžer Fulama istakao je da Engleska ima dovoljan broj odličnih igrača koji mogu da pariraju najboljim reprezentacija na svetu.

Nadam se da nikada neće doći dan kada ću reći da nemamo dovoljno dobrih igrača ili da ne postoje dovoljno dobri igrači da bi igrali za Englesku, jer bi to bili tužno. Znam da u Premijer ligi igraju odlični stranci, ali su tu Englezi. Za Mančester Junajtedu su prošlog vikenda igrala sedmorica Engleza i eno ih na čelu tabele“, naglasio je Hodžson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve