Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.11.2012.

19:37

Grupa H: Ko će biti drugi?

Posle četiri odigrana kola u grupi H Mančester junajted je ubedljivo prvi sa maksimalnih 12 bodova, a tri tima će se boriti za prolaz u osminu finala.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Galatasaraj i Kluž imaju po četiri boda, dok Braga ima bod manje, ali je i dalje u igri za plasman u nokaut fazu.

Galata u Istanbulu dočekuje Mančester junajted, dok će Kluž na svom stadionu Konstantin Dragulesku dočekati Bragu. U prethodnom kolu Galatasaraj je slavio u gostima u Rumuniji 3:1, dok je istim rezultatom Junajted slavio u Bragi.

Zanimljivo je da je samo Braga dobro odigrala svoj poslednji meč, jer je u okviru Kupa Portugala uspela da pobedi u gostima Pampilosu sa 3:1.

Mančester je neočekivano izgubio na gostovanju Norič sitiju sa 1:0, Galatasaraj je posle sedam uzastopnih mečeva bez poraza, kod kuće izgubio od Karabukspora sa 3:1, dok je Kluž na svom terenu poražen od Astre sa 2:0.

Galatasaraj na svom stadionu želi da se revanšira Junajtedu za poraz u prvom kolu na Old Trafordu 1:0.

Pored tog meča, turski i engleski tim odigrali su zanimljiv meč u okviru lige šampiona davne 1993-94, kada je Galatasaraj zbog većeg broja golova u gostima uspeo da prođe dalje, pošto je krajnji skor u dva meča bio 3:3. Jedini igrač oba tima, koji je tada bio na terenu, a mogao bi da istrči i u utorak je legendarni Rajan Gigs.

Naredne sezone ponovo su se sastali, ali je tada engleski tim daleko lakše prošao dalje. U Mančesteru je bilo 4:0, dok u Istanbulu nije bilo golova. Gigs je bio na terenu, a Pol Skols na klupi.

Ekipa ser Aleksa Fergusona je na svakom od poslednjih 20 mečeva u UEFA takmičenjima postigla makar gol. Pošto se njegov tim kvalifikovao za narednu fazu legendarni Škot je u Tursku poveo "okrnjeni" sastav. Junajted će u Istanbulu igrati bez Patrisa Evre, Rija Ferdinanda, Robina van Persija i Vejna Runija, koji je trenirao sa ekipom u ponedeljak. Među stativama neće stajati de Hea, koji je izostavljen, jer je prošle nedelje vadio umnjak.

Tako će u Turskoj igrati mešoviti sastav: Džonston, Lindegard, Rafael, Batner, Džons, Torp, Vermijl, Vuton, Karik, Petruči, Kol Kleverli, Flečer, Anderson, Pauel, Jang, Taniklif, Hernandes, King, Velbek i Makeda.

Braga prvi put putuje u Rumuniju na meč koji je izuzetno bitan za obe ekipe. Pobeda bi jednu od te dve ekipe lansirala na drugu poziciju u grupi, naravno, u slučaju da Galata ne pobedi Junajted.

U prvom meču ta dva tima slavili su gosti iz Rumunije golovima Bastosa i to je bio tek treći trijumf jedne rumunske ekipe na gostovanjima u Ligi šampiona.

Na klupi domaće ekipe sedeće Portugalac Paulo Seržo, koji je nedavno preuzeo ekipu, a pored njega u timu iz Kluža igra čak šest Portugalaca, od kojih su falgeiraš i je Valente bio član Brage.

Tabela grupe H:

1 Mančester junajted 4 4 0 0 9 4 +5 12
2 Galatasaraj 4 1 1 2 4 5 -1 4
3 CFR Kluž 4 1 1 2 5 6 -1 4
4 Sporting Braga 4 1 0 3 5 8 -3 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve