Nova vest
Fudbal

Petak, 05.10.2012.

23:21

PL: Londonski derbi, MJ u Njukaslu

Narednog vikenda na programu su utakmice sedmog kola Premijer ligi, a kolo otvaraju i zatvaraju klubovi iz Mančestera.

Izvor:

Autor:

Default images

Šampion Engleske Mančester siti u subotu od 13.45h na „Itihadu“ dočekuje Sanderlend, dok Junajted u nedelju od 17 časova gostuje Njukaslu na „Sport Dajrekt areni“.

Siti dočekuje Sanderlend posle srećnog remija sa Borusijom iz Dortmunda (1:1) u drugom kolu Lige šampiona. Sanderelnd je kao i Siti do sada neporažen, ipak „crne mačke“ su zabeležile samo jednu pobedu.

Prošle sezone na „Itihadu“ je odigran veoma zanimljiv meča na kome nije bilo pobednika, a postignuto je šest golova (Kolarov u 85. minutu postavio konačan rezultat), dok je Sanderlend na poslednja dva premijerligaška meča kao domaćin pobeđivao Siti.

Mančester junajted i Njukasl se sastaju drugi put u 12 dana, pošto su „crveni đavoli“ 26. septembra pobedili „svrake“ sa 2:1 u Liga kupu. Mančester je u utorak u Rumuniji pobedio Kluž sa 2:1 u drugom kolu Lige šampiona, dok je Njukasl u četvrtak uveče na svom stadionu deklasirao Bordo sa 3:0 u drugom kolu Lige Evrope.

Tim Aleksa Fergusona je u prošlom kolu na „Old Trafordu“ izgubio od Totenhema, dok je Njukasl u seriji od četiri meča bez poraza (pobeda i tri remija).

Čelsi je apsolutni favorit u meču sa Norič. „Plavci“ su u sjajnoj formi, u Ligi šampiona je sa 4:0 pobedio šampiona Danske dok je u Premijer ligi bodove izgubio samo na meču sa KPR-om, dok je Norič bez prvenstvene pobede ove sezone.

Liverpul je nastavio sa promenljivim igrama, pa je posle pobede nad Noričom (5:2) ponovo razočarom svoje navijče novim porazom na „Enfildu“ u Ligi Evrope (poraz od Udinezea 3:2). Odlični defanzivac Danijel Ager je u petak produžio ugovor sa „crvenima“, a menadžer Brendon Rodžers najavljuje bolje partije svog tima, koji u nedelju čeka Stouk.

U ostalim mečevima VBA dočekuje KPR koji je i dalje bez pobede, kao i Reding koji gostuje odličnom Svonsiju.

Subotu će obeležiti i mali londonski derbi između Vest Hema i Arsenala. „Čekićari“ posle šest odigranih kola imaju dva boda više od „tobdžija“. Na poslednja četiri meča u Premijer ligi Arsenal je zabeležio sve četiri pobede, ali Vest Hem sa Semom Alardajsom na klupi ove sezone igra veoma sigurno u Premijer ligi.

U nedelju Fulam gostuje Sautemptonu, dok Totenhem na „Vajt Hart Lejnu“ dočekuje Aston Vilu.

Premijer liga, sedmo kolo:
subota:
13.45 Mančester siti - Sanderlend
16.00 Čelsi – Norič
16.00 Vest Bromvič Albion – Kvins Park Rendžers
16.00 Svonsi – Reding
18.30 Vest Hem – Arsenal
nedelja:
14.30 Sautempton – Fulam
16.00 Totenhem – Aston Vila
16.00 Liverpul – Stouk siti
17.00 Njukasl – Mančester junajted

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d