Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.10.2012.

21:15

L'pul pao na Enfildu, sjajni Fener

Fudbaleri Udinezea pobedili su Liverpul sa 3:2 na Enfildu u jednom od derbija drugog kola Lige Evrope.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Željko Brkić stajao je na golu ’zebri’, dok Dušana Baste nije bilo u ekipi.

Sjajan meč viđen je u Menhengladbahu, gde je Fenerbahče dobio Borusiju sa 4:2, a Crnogorac Nikolić uz mnogo sreće odlučio je meč Steaue i Kopenhagena. Branilac trofeja Atletiko Madrid u poslednjim trenucima dobio je VIktoriju Plznej sa 1:0, a PSV je kod kuće pobedio Napoli sa 3:0.

Borusija je u Menhengladbahu povela u 18. minutu protiv Fenerbahčea, nakon što je Luk de Jong bio najviši u skoku i glavom savladao Demirela posle ubacivanja Nordvelta. Međutim, samo sedam minuta kasnije 29-godišnji Brazilac Kristijan Baroni izjednačuje lepim golom iz slobodnog udarca.

Gostujući tim kompletirao je preokret u 40. minutu – letošnje pojačanje iz Čelsija Raul Meireleš u svom stilu je snažno šutirao i po zemlji pogodio gol Ter Stegena.

I drugo poluvreme na zapadu Nemačke bilo je jednako uzbudljivo – u 74. minutu Dirk Kujt, još jedno pojačanje iz Premijer lige, odlično je reagovao posle ubacivanje Erkina, pa je Fener imao dva gola viška.

Takvo stanje stvari nije dugo trajalo jer je samo tri minuta kasnije Igor de Kamargo na veoma sličan način kao Kujt postigao gol na asistenciju Aranga. Ipak, sve dileme u vezi sa pobednikom otklonio je Kristijan, koji je u 87. minutu postavio konačnih 4:2 na asistenciju Miloša Krasića, koji je igrao od 78. minuta.

U drugom meču grupe Olimpik je u Marseju gubio od Aela iz Limasola, ali je na kraju slavio sa ubedljviih 5:1, uz odličnu partiju debitanta Mendeša, koji je asistirao kod prvog i postigao drugi gol. Istakao se i dvostruki strelac Remi.

U Ajndhovenu je PSV poveo protiv Napolija u 19. minutu iz naizgled bezopasne situacije – rezervni golman Rosati očajno je procenio let jedne duge lopte, a Džermejn Lens nije imao težak posao da zatrese mrežu.

Maltene rezervni tim Napolija nije imao rešenje za ’filipsovce’, a na četiri minuta do kraja poluvremena Narsin je briljantno prošao, a Mertens je duplirao prednost PSV-a.

Početkom drugog poluvremena sve je bilo rešeno – Mertens je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a gol glavom postigao je Marselo, koji je u sredu produžio ugovor sa klubom.

Meč se završio trijumfom PSV-a 3:0, a u drugom meču grupe Dnjipro je dobio AIK u gostima sa 3:2.

Bordo, koji je eliminisao Crvenu zvezdu, do 16. minuta gubio je u Njukaslu – brzi Obertan prošao je Marijana po levom boku, a Šola Ameobi je sačekao loptu na drugoj stativi i postigao gol.

Stvari su postale još lošije po francuski tim u 40. minutu kada je Henrike zatresao sopstvenu mrežu u nameri da izbije loptu posle centaršuta sa leve strane – 2:0 za Njukasl.

Početkom drugog poluvremena Papis Sise obezbedio je trijujmf 'svrakama', a u drugom meču grupe Klub Briž pobedio je Maritimo sa 2:0 u Belgiji.

Karlos Baka sve je sam uradio kod prvog gola – dobro je primio loptu, ubrzao pored Roberžea, a zatim pogodio donji levi ugao Salinovog gola. Upravo je Baka bio najzaslužniji i za drugi gol Briža, pošto je prevario Salina, a Vleminku je ostalo samo da prosledi loptu u mrežu.

Liverpul je na Enfildu poveo golom Džondža Šelvija, koji je iskoristio centaršut pomalo zaboravljenog Dauninga i glavom je zatresao mrežu Željka Brkića. Međutim, ’zebre’ se nisu predavale i na startu drugog dela igre veteran Di Natale izjednačio je rezultat posle dodavanja Lazarija.

To je bio samo uvod u turbulentno drugo poluvreme – u roku od samo dva minuta (70. i 72. minut) udine stižu do dva gola viška, autogolom Koutsa i pogotkom Paskvalea.

Ni ’crveni’ nisu lako odustajali i Suares je u 75. minutu smanjio zaostatak golom iz slobodnog udarca, ali ostalo je 3:2 i Udineze je prvi klub još od Fiorentine 2009. koji je dobio Liverpul na Enfildu u evropskim mečevima.

Još ranije u istoj grupi Anži je savladao Jang bojs sa 2:0.

Kzumanović je odigrao ceo meč za Štutgart u porazu od Moldea 2:0, a Akademika je u poslednjem trenutku ispustila pobedu protiv Hapoela

Rezultati:
Liverpul – Udineze 2:3
Šelvi 23, Suares 75 - Di Natale 46, Kouts 70 (ag), Paskvale 72
Atletiko Madrid – Viktorija Plzenj 1:0
Rodriges 90
Akademika – Hapoel Tel Aviv 1:1
Sise 47 - Damari 90
Olimpik Marsej – AEL Limasol 5:1
Farini 42, Mendeš 61, Remi 76, 90, Žinjak 90 - Uon 22
Borusija M'gladbah – Fenerbahče 2:3
De Jong 18, De Kamargo 74 - Baroni 25, 87, Meireleš 40, Kujt 71
Klub Briž – Marítimo 2:0
Baka 57, Vlemink 71
Njukasl – Bordo 3:0
Ameobi 16, Henrike (ag) 40, Sise 49
Molde – Štutgart 2:0
Berget 58, Čima 88
Steaua – Kopenhagen 1:0
Nikolić 82
AIK Stokholm – Dnjipro 2:3
Danijelson 5, Gojtom 45 - Kalinić 41, Mandžijuk 74, Seleznjov 83
PSV – Napoli 3:0
Lens 19, Mertens 41, Marselo 52

Izveštaj sa mečeva koji su već odigrani pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve