I Vitese u porodici Gasproma

Posle Šalkea, Zenita i Crvene zvezde, ruska kompanija Gasprom trebalo bi da postane sponzor i holandskog Vitesea.

JTIzvor: B92 Holandija
Podeli

Prema izvorima holandskih medija, pregovori između dve strane su trajali nekoliko meseci, a dogovor bi zvanično trebalo da bude potvrđen u narednih nekoliko dana.

Vlasnik Vitesea Gruzijac Merab Jordanija nije želeo da komentariše te informacije, ali je rekao da klub pregovara sa velikim međunarodnim kompanijama.

Od svih klubova, Gasprom je prvo ušao u Zenit, 2005. godine i od tada taj klub je osvojio tri titule šampiona Rusije. Podrška te kompanije posebno je došla do izražaja poslednjih nedelja, kada je klub potrošio čak 80 miliona evra za dovođenje dvojice igrača – Hulka i Aksela Vitsela.

Godinu dana posle Zenita, Gasprom je ušao u Šalke, a najveća zvezda koju je od 2006. godine doveo taj klub bio je Raul Gonsales. Klub iz Gelzenmkirhena dve godine kasnije igrao je i u polufinalu Lige šampiona, u kojem je izgubio od Mančester Junajteda, i tako ostvario najbolji plasman u tom elitnom takmičenju.

Glavni sponzor Crvene zvezde Gasprom je postao pre dve godine, a poslednjih meseci pominje se da bi ta ruska kompanija dosta mogla da poveća svoja ulaganja u klub iz Ljutice Bogdana.

Prošle godine, Gasprom je, inače, zaradio čak 120 milijardi evra.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu