Nova vest
Fudbal

Subota, 01.09.2012.

20:33

Teves i Džeko srušili KPR

U poslednjoj utakmici trećeg kola Premijer lige koja je odigrana u subotu šampion Engleske Mančester siti je sa 3:1 (1:0) pobedio Kvins Park Rendžers.

Izvor:

Autor:

Default images

"GrađanI" su poveli u prvom poluvremenu drugim golom Jaje Turea u sezoni, KPR je izjednačio preko Bobija Zamore u drugom poluvremenu, ali je napadački tandem Sitija Karlos Teves - Edin Džeko sa dva gola do kraja meča doneo drugu pobedu u sezoni timu Roberta Manćinija.

Roberto Manćini je u svom 100. premijerligaškom meču na klupi Mančester sitija zabeležio 62. pobedu, isti broj pobeda u prvih sto mečeva imao je Ser Aleks Ferguson.

Siti je od prvog minuta imao terensku inicijativu, a poveo je u 16. minutu. Korner je sa desne strane izveo David Silva, lopta je na drugoj stativi došla do Tevesa. Argentinac je proigrao Jaju Turea, a reprezentativac Obale Slonovače je drugim golom u sezoni doveo svoj tim u vođstvo.

Imali su "građani" još nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo. Ekipa Marka Hjuza, bivšeg menadžera Sitija nije stvorila ozbiljniju priliku pred golom Harta, a srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov je u 45. minutu zaradio žuti karton.

U 59. minutu Endi Džonson je odlično šutirao iskosa sa leve strane sa ivice šesnaesterca, Hart je uspeo da odbije loptu samo u polje, ali je natrčao Bobi Zamora kome nije bilo teško da se metar od gola glavom pošalje loptu u mrežu. KPR je bez igre uspeo da stigne do izjednačenja.

Međutim Siti je samo dva minuta kasnije ponovo došao do vođstva. Nasri je sa leve strane pronašo Tevesa koji je sa gol linije uputio loptu u peterac gostiju, a Džeko je glavom postigao svoj drugi gol u sezoni za 2:1.

Gol Džeka predstavlja još jedan jubilej za Manćinija pošto je to 200. gol za Siti u Premijer ligi od kada je on menadžer "građana".

Meč između Mančester sitija i Kvins Park Rendžersa je sa tribina "Itihad" stadiona posmatrao trener madridskog Reala Žoze Murinjo jer se Real i Siti nalaze u "grupi smrti" u Ligi šampiona, zajedno sa prvacima Holadnije i Nemačke, Ajaksom i Borusijom iz Dortmunda.

Konačan rezultat u 92. minutu postavio je odlični Karlos Teves. Džeko je šutirao sa desne strane, Teves je zakačio loptu koja jep revarila Grina, a Argentinac je kompletirao svoj sjajan učinak na ovom meču - dve asistencije i gol.

Izveštaje i rezultate ostalih utakmica trećeg kola Premijer lige možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu