Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.04.2012.

16:30

Kup: Finale u Kruševcu, čeka se FSS

Predsednik FK Napredak Goran Karić saopštio je na društvenoj mreži "tviter" da je njegov klub dobio organizaciju finala Kupa Srbije koje će se igrati 16. maja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Finale nacionalnog Kupa prvobitno je trebalo da bude odigrano u Novom Sadu, ali su iz Vojvodine uputili zahtev za promenu domaćinstva jer se stadiona renovira.

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da se Kruševac prijavio za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije, a prema potvrdi Karića, Crvena zvezda i Borac boriće se za trofej na stadionu "Mladost.

Informacija je potvrđena i na zvaničnom sajtu FK Napredak, pa se samo čeka potvrda FSS-a, čija je komisija posetu stadionu Napretka najavila za sredu.

"Članovi takmičarske komisije su razmotrili zahtev, jedinstveno ga podržali i prosledili su ga članovima Odbora za hitna pitanja na odlučivanje", prethodno se navodi u saopštenju FSS.

U saopštenju se još kaže da je formirana radna grupa, koja će obići Kruševac i gradski stadion, te izvršiti pregled infrastrukture i sagledati bezbedonosne aspekte potrebne za domaćinstvo ovakvog meča.

Takmičarska komisija na sastanku u ponedeljak konstatovala je da pomenuti zahtev Vojvodine predstavlja "izuzetno neprofesionalan i nekorektan potez".

Članovi takmičarske komisije zaključili da ima osnove za podnošenje disciplinske prijave protiv FK Vojvodine.

Do početka sednice takmičarske komisije FSS iz redova učesnika finala nije stigao zvanični zajednički zahtev kao njihov dogovor u vidu predloga o odigravanju susreta na nekom od stadiona ova dva kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve