Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.04.2012.

16:53

Na "Meaci" 9 golova, 4 penala

Nedeljne mečeve 30. kola Serije A obeležio je neverovatan duel na "Đuzepe Meaci" gde je postignuto 9 golova uz četiri penala i 2 crvena kartona.

Izvor: A Kovačević

Autor:A Kovačević

Default images

Inter je na kraju uspeo da savlada Đenou 5:4, iako su se gosti vratili u meč posle tri gola deficita. Het-trik ostvario je Dijego Milito.

Fiorentina je izgubila i od Kjeva 2:1, a gol za Violu postigao je Adem Ljajić. Sijena je dobila Udineze 1:0, Palermo je slavio u Bolonji 3:1, Kaljari je dobio Atalantu 2:0, dok golova nije bilo u duelu Lečea i Čezene.

U prvom meču dana Roma je sa 5:2 dobila Novaru, a večeras igraju Juventus i Napoli, u poslednjem meču kola.

Možda i meč godine odigran je na "Đuzepe Meaci". Inter je vodio 3:0, pa 4:2, a na kraju je slavio sa 5:4 u meču koji su obeležila i dva isključenja. Dijego Milito je prva dva gola postigao je u uvodnih pola sata. Valter Samjuel je povisio na 3:0 u 38. minutu, da bi goste u meč vratio Moreti u nadoknadi vremena.

Na poluvremenu je u igru ušao srpski reprezentativac Boško Janković, a u 59. minutu Rodrigo Palasio sa penala vraća Đenou u igru. Dva minuta kasnije Fredi Guarin menja Dejana Stankovića, da bi 15 minuta pre kraja Mauro Zarate vratio Interu dva gola prednosti.

Usledilo je isključenje golmana domaćih Žulija Cezara koji je napravio penal, a realizovao ga je Alberto Đilardino za povratak drame u poslednjih 10 minuta.

Međutim, četiri minute kasnije i Fernando Beluči je isključen zbog faula u kaznenom prostoru, a ovaj put Milito je pogodio penal za "neroazure". Do kraja meča gosti su dobili još jedan jedanaesterac kojim je Đilardino ublažio poraz Đenoe.

Zanimljiv debi Andree Stromaćonija na klupi Intera.



U Firenci pod hitno nešto mora da se melja. "Ljubičasti" su najbliži tim zoni ispadanja, sa pet bodova više od Lečea. U nedelju je Fiorentina doživela treći poraz u poslednjih pet kola, bolje je bilo Kjevo sa 2:1.

Jedini pogodak za Violu postigao je mladi srpski reprezentativac Adem Ljajić koji je na poluvremenu zamenio Amaurija i igrao u napadu sa Stevanom Jovetićem. Treće "dete" Partizana Matija Nastasić ostao je na klupi za rezerve.

Ekipa Udinezea nalazi se u ozbiljnoj krizi jer ni peti uzastopni meč nije stigal do pobede. Ovaj put minimalnim rezultatom "zebre" su poražene na gostovanju u Sijeni koja je stigal do velikih bodova u borbi za opstanak.

Serija A, 30. kolo:
Roma - Novara 5:2
Markinjo 25, Osvaldo 34, Simplicio 55, Krki' 61, Lamela 90 - Kara;iolo 17, Morimoto 78
Kaljari - Atalanta 2:0
Konti 11, Pinilja 55
Fiorentina - Kjevo 1:2
Ljajić 71 – Pelisije 24, Riđoni 88
Inter - Đenoa 5:4
Milito 13, 27, 85p, Samjuel 38, Zarate 74 – Moreti 45, Palasio 59, Đilardino 80p, 90p
Bolonja - Palermo 1:3
Sorensen 50 – Budan 69, Ernandes 76, Iličić 86
Siena - Udineze 1:0
Destro 70
Leče - Čezena 0:0
20.45h Juventus - Napoli

subota:
Katanija - Milan 1:1
Parma - Lacio 3:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve