Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2012.

15:32

Loše sudije na Zvezda - Smederevo

Sudijska trojka na utakmici Crvena zvezda – Smederevo napravila je niz grešaka koje ipak nisu uticale na konačan rezultat.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Zvezda je na kraju pred više od 40 hiljada ljudi slavila sa 4:0 i tako zabeležila i treću prolećnu pobedu.

Glavni sudija Danilo Mihajlović i pomoćnici Goran Kojić i Miloš Gagić propustili su da dosude dva jedanaesterca za domaći tim (po jedan u oba poluvremena), a poništen je gol Evandra zbog navodnog faula Borhe na petercu.

Na drugoj strani priznat je gol iz ofsajda Filipa Kasalice, a kod prvog penala je ponovo napravljena greška jer je prekršaj nad Mikićem bio van kaznenog prostora. Takođe, sredinom drugog dela Zvezda je nakon akcije Kadua i Milunovića praktično imala situaciju ‘dva na jedan’, ali je taj napad zaustavljen zbog ofsajda kojeg nije bilo.

Prva greška napravljena je u 39. minutu. Evandro je uputio centaršut sa desne strane, lopta je prošla pored svih u šesnaestercu i završila u golu, a pomoćni sudija podigao je zastavicu tek kada je glavni pokazao na centar zbog navodnog faula Borhe u petercu.

Samo minut kasnije nakon pokušaja Mikića da uputi povratnu loptu sa desne strane, defanzivac Smedereva je očigledno zaustavio loptu rukom u kaznenom prostoru, ali je igra nastavljena.

U 59. minutu Kadu je odličnim pasom proigrao Milunovića, Zvezda je imala situaciju koja se lako rešava, ali je taj napada prekinut zbog nepostojećeg ofsajda.

Sledeću grešku sudije prave samo tri minuta kasnije pošto propuštaju da dosude jedanaesterac za Zvezdu. Jedan od defanzivaca Smedereva očigledno je držao Mikića koji je pokušao glavom da savlada golmana gostiju, ali ni tada nije bilo penala.

Bilo ga je u 73. minutu, ali je utisak da je defanzivac Smedereva Milosavljević prekršaj nad Mikićem počeo da pravi van kaznenog prostora, tako da je i ovo greška arbitara.

Poslednju grešku sudije su napravile kod trećeg gola crveno-belih u 76. minutu. Mirić je uposlio novajliju Kasalicu sa leve strane, ali je bivši napadač Slobode bio u nedozvoljenoj poziciji koju sudije nisu videle.



Na kraju je ipak dobro što sudijska trojka nije bila u prvom planu pošto su igrači Crvene zvezde i Smedereva po opštem utisku odigrali veoma kvalitetan meč, a u centru pažnje su ponovo bili Zvezdini navijači kojih je bilo preko 40 hiljada iako je bio radni dan i iako je prenos utakmice bio na čak dve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve