Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.01.2012.

17:42

Grant dovodi Pikiona?

Imenovanje Izraelca Avrama Granta za trenera Partizana moglo bi da znači i dolazak zvučnih imena u redove "crno-belih".

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Engleski portal Talksport.co.uk navodi sa bi njegov prvi transfer mogao da bude napadač Vest Hema Frederik Pikion, koji je slobodan igrač.

Francuski napadač nije u prvom planu kod Sema Olerdajsa ove sezone, a očekivalo se da pređe u Vulverhempton.

Ovaj transfer je propao i spekuliše se da će Pikion pronaći novi klub pre kraja januara. Francuz je najbolji fudbal u karijeri igrao upravo dok je Avram Grant bio menadžer Vest Hema, prošle sezone.

"Čekićari" su tada ispali iz Premijer lige, Grant je dobio otkaz, a novu šansu da se pokaže kao trener dobio je u srpskom šampionu pre nekoliko dana.

Izraelac je uveren da će sa "crno-belima" zadržati deset bodova prednosti ispred Crvene zvezde i plasirati se u Ligu šampiona, a Pikion bi trebalo da bude ključno ime u tom planu.

33-godišnji Francuz je tokom karijere igrao za francuske klubove Nim, Ren, Sent Etijen, Monako i Lion, dok je u Engleskoj nastupao za Portsmut i Vest Hem junajted. U Premijer ligi je odigrao 106 utakmica i postigao 22 gola.

Jednom je nastupio za reprezentaciju Francuske, a jednom i za selekciju karipske zemlje Martinik. Rođen je u Novoj Kaledoniji. Njegova tržišna vrednost prema sajtu transfermarkt.de iznosi oko 3 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve