Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.09.2011.

22:00

Kolina: Kazne za namerne kartone

Prošle se zone svi su bili ogorčeni na Žozea Murinja koji je svojim fudbalerima savetovao da namerno dobiu žute kartone u Ligi šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Serhio Ramos i Ćabi Alonso su namerno ‘isprovocirali’ glavnog sudiju da ih kazni kako bi se u narednom meču bez značaja ‘očistili’ od kartona pred osminu finala takamičenja.

Da se slični slučajevi ne bi ponavljali, prvi čovek evropske sudijske organizacije pred UEFA, Italija Pjerluiđi Kolina je najavio sankcije.

Tako će svaki igrač za kojeg se utvrdi da je namerno dobio žuti karton kako bi bio suspendovan za sledeći meč, biti kažnjen sa dve utakmice neigranja.

"Igrači koji namerno zarade žuti karton u svrhu dobijanja suspenzije biće kažnjeni sa dve utakmice zabrane igranja umesto jednom. Ne mogu igrači odlučivati kad žele da budu suspendovani", rekao je nekada najbolji sudija sveta Kolina.

"Legendarni ćelavac" se osvrnuo na promociju slogana "poštuj protivnika" kako bi se izbegle situacije u kojima fudbaleri napuštaju teren slomljenih nogu i slično.

"Ne želimo to da gledamo. Nisu nam potrebni doktori na terenu. Moramo uveriti igrače da ne dovode u pitanje sigurnost svojih rivala. Poštovanje protivnika i zaštita protivničkih igrača su naši prioriteti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve