Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.04.2011.

13:14

PL: Bejl najbolji, Vidić u 11

Velšanin Geret Bejl proglašen je za igrača godine u Premijer ligi. Na drugom mestu našao se Samir Nasri iz Arsenala, dok je treći Karlos Teves (Mančester Siti).

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Pored njih, za nagradu su bili nominovani još Nemanja Vidić (M. Junajted), Skot Parker (Vest Hem), Čarli Adam (Blekpul) i Rafael van der Vart (Totenhem).

Srpski reprezentativac ponovo se našao u najboljem timu sezone. Priznanje za najboljeg mladog igrača dobio je Džek Vilšir iz Arsenala.

Bejl je prvi igrač Totenhema koji je osvojio nagradu za igrača godine otkako je to učinio David Žinola 1999.

"Oduševljen sam. Ovo je ogromno priznanje i neverovatna mi je čast da sam ga dobio, naročito pošto su za mene glasale kolege profesionalci. Kada pogledate ko je sve prethodno osvajao ovu nagradu, zapanjite se", rekao je dvadesetjednogodišnji fudbaler.

Bejl je četvrti Velšanin koji je odneo laskavo prizanje. Pre njega su nagradu osvajali Rajan Gigs, Mark Hjuz (dvaput) i Ijan Raš.

"Malo je Velšana koji su osvajali ovo priznanje, i zbog toga mi još više znači", dodao je Bejl.

Velšanin se takođe našao u timu godine, u kojem je ponovo i Nemanja Vidić.

Tim godine Premijer lige: Edvin Van der Sar (Mančester junajted), Bakari Sanja (Arsenal), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Vinsen Kompani (Mančester siti), Ešli Kol (Čelsi), Nani (Mančester junajted), Samir Nasri (Arsenal), Džek Vilšir (Arsenal), Geret Bejl (Totenhem Hotspur), Karlos Teves (Mančester siti), Dimitr Berbatov (Mančester junajted).

Pored nagrade za najboljeg igrača, Bejl je bio i u konkurenciji za najboljeg mladog igrača lige, ali je to priznanje otišlo Vilširu.

"Ovo je prva sezona u kojoj stalno igram i ovo je fantastično prizanje, pogotovo jer su glasale moje kolege. Arsenal je odličan klub za mlade igrače, što iznova dokazuju, tako da bih hteo da se zahvalim i našem menadžeru".

Pored Vilšira, u trci za najboljeg mladog igrača godine bili su i Bejl, Nasri, Džo Hart, Šejmus Kolman, Nani i Havijer "Čičarito" Ernandes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve