Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.01.2011.

18:32

Evandro:"Mora da se radi naporno"

Brazilac Evandro, po izjavama Dejana Petkovića možda i najveće pojačanje Crvene zvezde , polako se privikava na novo podneblje, klub, saigrače i metode rada.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Igrao je po prvi put u crveno-belom protiv Zete,a li prema sopstvenom priznanju, trener Prosinečki nije video mnogo toga:

Nije video mnogo” – kroz osmeh kaže Evandro i dodaje – “Zaista sam umoran, vrlo umoran. Pripreme su možda i najteže u mojoj karijeri. Nisam navikao na ovako snažan ritam i intenzivan. Ipak, osećam se dobro, mislim da ću početak šampionata dočekati maksimalno spreman. Najvažnije je da sam zdrav i da sve podnosim”.

Brazilac kaže da mu odgovara pozicija iza jednog ili dva napadača.

Mogu i po desnoj strani terena da napadam ali najbolji sam po sredini”.

O saigračima ima pohvale.

Video sam da znaju mnogo fudbala. Dejan, Koroman, moj zemljak Kadu, Kaluđer voli gol, Vešović je odličan”, smeje se Evandro.

Evandro ne zna mnogo prilike u srpskom fudbalu ali čuo je da će Zvezdini navijači na premijeri proleća napraviti spektakl.

Volim da igram na velikim stadionima pred mnogo ljudi, ali moramo prvo da se spremimo da bismo uživali u dobrom fudbalu. Trener nas zaista ne štedi ali svi smo profesionalci. Moramo da radimo”.

Od srpskog Evandro zna nekoliko reči ali napreduje iz dana u dan.

Kadu mi mnogo pomaže, i meni i Borhi. Ne odvajamo se od njega. Naučio sam „dobar dan, dobro, zdravo, leđa, brže, dođi, kako si, hvala“, i još poneke reči razumem”, kaže za zvanični sajt Evandro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve