Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.01.2011.

17:24

Preokret Irana protiv šampiona

Fudbaleri Irana preokrenuli su rezultat i sa 2:1 savladali branioca titule na Azijskom Kupu, selekciju Iraka u poslednjem meču prvog kola grupne faze.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Irak je poveo protiv suseda već u 13. minutu golom kapitena Mahmuda, Rezai je izjednačio u 42, a pobedu “prinčevima Persije“ doneo je Mobali šest minuta pre kraja.

U prvoj utakmici D grupe fudbalskog šampionata Azije nacionalne selekcije Severne Koreje i Ujedinjenih Arapskih Emirata igrale su nerešeno bez golova.

Irak je u 13. minutu poveo zahvaljujući lošoj proceni golmana Irana. Posle centaršuta sa leve strane, lopta je preletela na drugu stativu, jedan igrač Iraka je glavom vratio na prvu, a ispred linije u gol ju je ubacio Mahmud.

Iran je u nastavku meča bio bolji od rivala i zasluženo došao do preokreta i pobede. Prvo je u finišu poluvremena Rezai iskoristio sjajan pas iz sredine, izašao sam ispred golmana i lako ga savladao. Golman Iraka nije se proslavio ni u finišu meča. Mobali je iskosa sa leve strane izveo slobodan udarac, lopta je odskočila na svega nekoliko metara od gola i završila u mreži iako je niko nije dotakao.

U drugom meču u grupi, Severna Koreja propustila je šansu da osvoji tri boda protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata. U izjednačenoj utakmici bez mnogo šansi za gol, najbolji šansu propustio je kapiten Severne Koreje Hong Jong Jo.

On je u osmom minutu izveo jedanaesterac, ali je pogodio samo prečku protivničkog gola, pa je do kraja meča rezultat ostao nepromenjen.

Grupa A:
Katar – Uzbekistan 0:2 (0:0)
Ahmedov 59, Đerapov 77
Kuvajt – Kina 0:2 (0:2)
Žang Linpeng 58, Deng Žauksjang 66

Grupa B:
Japan – Jordan 1:1 (0:1)
Jošida 90Abdel Fatah 45
Saudijska Arabija – Sirija 1:2 (0:1)
Al Jasim 60 – Al Husain 38, 63

Grupa C
Indija – Australija 0:4 (0:3)
Kejhil 11, 65, Kjuel 23, Holman 45
Južna Koreja – Bahrein 2:1 (1:0)
Ku Ja-Čeol 40, 52 – Aiš 85p

Grupa D:
Irak - Iran 1:2 (1:1)
Mahmud 13 - Rezai 42, Mobali 86
Severna Koreja – Ujedinjeni Arapski Emirati 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve