Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.01.2011.

19:59

Mesiju ponovo "Zlatna lopta"

Lionel Mesi najbolji je fudbaler u 2010. godini, odlučili su FIFA i Frans fudbal.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Argentinac, kome je to drugo priznanje zaredom, bio je jedan od najzaslužnijih za novu Barseloninu titulu šampiona Španije. U konkurenciji za igrača godine bili su i njegovi saigrači iz kluba Ćavi Ernandes i Andres Inijesta.

„Da budem iskren, nisam očekivao da pobedim. Ovo je za mene poseban dan. Želim da podelim ovu nagradu sa svojim saigračima kojima ova nagrada takođe pripada, kao i sa svojim trenerom, Pepom Gvardiolom“, rekao je Mesi.

Ćaviju i Inijesti ostaje za utehu to što su osvojili trofej prvaka sveta, koji Mesiju nedostaje.

U idealnom timu godine su golman: Iker Kasiljas (Real Madrid/Španija); odbrambeni igrači: Karlos Pujol (Barselona/Španija), Đerar Pike (Barselona/Španija), Lusio (Inter/Brazil), Maikon (Inter/Brazil), vezni igrači: Andres Inijesta (Barselona/Španija), Ćavi (Barselona/Španija), Vesli Snajder (Inter/Holandija), napadači: Kristijano Ronaldo Real Madrid/Portugalija), Lionel Mesi (Barselona/Argentina), David Vilja (Barselona/Španija).

Marta najbolja kod dama

Brazilka Marta petu godinu zaredom proglašena je za najbolju igračicu.

„Ovo je bila neverovatna godina. Bila sam veoma uspešna sa svojim timom, a takođe sam postala i ambasador UNICEF-a što je izuzetno velika čast za mene. Želim da se zahvalim svojoj porodici i saigračicama bez kojih ne bih osvojila ovu nagradu“, rekla je Marta.

Za najboljeg trenera godine proglaše je Portugalac Žoze Murinjo, dok je nagrada "Ferenc Puškaš" za najlepši gol pripala Hamitu Altintopu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve