Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.11.2010.

10:24

Zvezda izbegla oduzimanje bodova

Crvena zvezda uspela je da se dogovori sa svojim bivšim fudbalerom, Portugalcem Lukašem oko isplate duga od 120.000 evra u roku.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

‘Crveno-belima’ je u slučaju neispunjavanja obaveza pretilo oduzimanje šest bodova, ali i plaćanje finansijskih penala.

Arbitražna komisija FIFA je prošlog meseca dala rok upravi Crvene zvezde da reguliše obaveze prema Portugalcu, koji je u januaru 2008. godine prekinuo karijeru zbog zdravstvenih problema.

Tada je ugovor sporazumno raskinut, a ‘crveno-beli’ su se obavezali da će izmiriti sva potraživanja.

Čelnici Crvene zvezde su uspeli da izdejstvuju kod advokata i samog Lukaša, koji je imao razumevanje za tešku finansijsku situaciju u klubu, da se odloži plaćanje duga, uz čvrste garancije.

Da nije došlo do isplate, ili u ovom slučaju do dogovora oko odlaganja plaćanja, FIFA bi naložila Fudbalskom savezu Srbije da ‘crveno-belima’ oduzme šest bodova u tekućem prvenstvu.

Pored Lukaša, Crvena zvezda u narednom periodu mora da isplati dugovanja i prema bivšem treneru Čedomiru Janevskom, bivšem sportskom direktoru Iliji Iviću, kao i prema bivšem igraču Mirnesu Šišiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve