Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.08.2010.

19:33

Luis Fabijano u Sevilji do 2013.

Brazilski fudbalski internacionalac Luis Fabijano produžio je ugovor sa Seviljom do 2013. godine, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba iz Andaluzije.

Izvor:

Autor:

Default images

Prošle sedmice se spekulisalo da bi Fabijano mogao da pređe u Olimpik iz Marseja.

29-godišnji napadač bio je na prvenstvu sveta u Južnoj Africi jedan od najistaknutijih igrača u reprezentaciji Brazila, koja je Mundijal završila porazom od Holandije u četvrtini finala.

Dvadsetdevetogodišnji Fabijano se pridružio Sevilji 2005. godine i za Andalužane je do sada postigao 95 golova. Sa ekipom iz Andaluzije je u prve dve sezone dva puta osvajao UEFA Kup, u prvoj sezoni je bio strelac u finalnom meču protiv Midlzbroa, i drugi strelac Primere, iza Guize.Fabijano je najbolji strelac u istoriji brazilskog Sao Paola (160 utakmica/ 116 golova).

Za “karioke“ je debitovao golom, juna 2003. godine u meču sa Nigerijiom. Leta 2004. godine osvaja Kopa Ameriku sa reprezentacijom Brazila. Po dolasku u Evropu selektori ga nisu pozivali u reprezentaciju pune tri godine. Seletkor Dunga od novembra 2007. ozbiljna računa na njega, a Fabijano je od povratka u reprezentaciju imao impresivan skor u žutom dresu, 24 utakmice – 19 golova.

Sevilja je sezonu u Primeri "otvorila" pobedom nad Levanteom u Valensiji. Posle nekoliko godina redovnog učešće Sevilja neće igrati u Ligi šampiona ove sezone, jer je u ple-ofu poražena od portugalske Brage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve