Neven Subotić, izabrao Srbiju

Jedan od najtalentovanijih defanzivaca Bundeslige, Neven Subotić rođen je 10. decembra 1988. godine u Banja Luci.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Tokom rata u BiH, kao petogodišnjak se preselio u Nemačku gde je počeo da trenira u ekipi Švarcenberg iz Šomberga.

Krajem 90-ih njegova porodica prelazi u SAD, tačnije u Solt Lejk Siti. Tamo je Neven igrao za mlade ekipe Sparta Gold i Impakt Blek, pre nego što je dve godine kasnije završio na Floridi.

Grad u koji je došao, Bredenton, bio je sedište U-17 nacionalnog tima SAD-a, pa ga je, dok je trenirao u lokalnom Brej parku, primetio jedan od asistenata i preporučio Subotića glavnom treneru Džonu Elindžeru. Nakon probe dobio je mesto u kampu reprezentacije. U to vreme nije bio član ni jednog kluba pa je počeo da igra za univerzitet Južna Florida.

Tokom nastupa za SAD u Holandiji, Subotića je primetio agent Stiv Keli koji mu je ponudio mogućnost igranja u Evropi. Vrlo brzo Neven je impresionirao na probi u Majncu pa je počeo da igra za mlade selekcije i tim Majnca u četvrtoj ligi.

Kompletan tekst "Neven Subotić, izabrao Srbiju", pročitajte na našem specijalu "JAR 2010".

Fudbal

Pobeda Srbije pred put u Afriku

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kameruna sa 4:3 (4:2) u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Fudbal subota 5.06. 22:29

Stiv Neš - novinar u Južnoj Africi

Voli fudbal i rođen je u Južnoj Africi, to je dobitna kombinacija koja je preporučila portalu CBSsports.com da Stiva Neša akredituje za Svetsko prvenstvo u JAR.

Fudbal subota 5.06. 18:57

Drogba operisan, možda igra na SP

Kapiten Obale Slonovače Didije Drogba podvrgnut je operaciji ruke i postoji mogućnost da će se, ipak, naći na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Fudbal subota 5.06. 23:21

SAD rutinski protiv Australije

Edson Badl postigao je svoje prve golove u dresu reprezentaciju Sjedinjenih Država a tim Boba Bredlija savladao je Australiju rezultatom 3:1.

Fudbal subota 5.06. 18:49

Mikael Esijen, očekivan kraj sezone

Mikael Esijen, najveća zvezda reprezentacije Gane rođen je u Akri 3. decembra 1982. igra na nekoliko pozicija na sredini terena, a dobro se snalazi i u odbrani.

Fudbal subota 5.06. 14:06

Kaka: "Spreman sam da budem lider"

Brazilski fudbaler Kaka rekao je da nije zabrinut zbog svoje forme pred SP, kao i da je spreman da preuzme odgovornost kao vođa svog tima na turniru u JAR..

Fudbal subota 5.06. 09:49
strana 1 od 2 idi na stranu