Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.05.2010.

13:54

Bursa i Ergić šampioni Turske

Fudbaleri Burse osovjili su u nedelju titulu prvaka u Turskoj, prvu u istoriji kluba, i igraće naredne sezone uz Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Turski fudbal je tako prvi put posle 26 godina dobio prvaka koji nije Fenerbahče, Galatasaraj ili Bešiktaš.

Pred poslednje kolo Fenerbahče je imao bod više od Burse i delovalo je da će bez većih problema osvojiti novu titulu. Međutim, Fener je u poslednjem kolu na svom terenu odigrao samo 1:1 sa Trabzonom, što je Bursa iskoristila i pobedom nad Bešiktašom od 2:1 došla do titule.

Svih 90 minuta za novog šampiona Turske odigrao je i nekadašnji reprezentativac Srbiej Ivan Ergić, koji je ove sezone bio standardan član ekipe. Ergić je za Bursu ove sezone odigrao 31 meč, na 28 je bio starter, a postigao je i četiri gola.

Remi Fenera i Trabzona izazvao je nerede koji su započeli na stadionu ’Šukru Saračoglu’, a nastavljeni su na ulicama Istanbula.

Kolo iznenađenja zaokružio je Galatasaraj koji je izgubio od Genčlerbiligija u gostima sa 2:1. Fener će malu utehu u gubitku titule imati u činjenici da će ipak, kao i Bursa, igrati naredne sezone u Ligi šampiona. Galatasaraj, Bešiktaš i Trabzon predstavljaće Tursku naredne godine u Ligi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve