Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2010.

20:31

Žena prvi put sudila u Engleskoj

Emi Fern ušla je u istoriju engleskog fudbala kao prva žena koja je sudila zvaničnu utakmicu u konkurenciji muškaraca.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

To se desilo na meču Čempionšipa između Koventrija i Notingema, kada je 31-godišnja Fernova u 70. minutu zamenila glavnog sudiju koji se povredio, a prema oceni delegata posao je obavila bez greške. "Priznajem da sam imala veliku tremu, ali na sreću nisam napravila nijednu gresku, mada u tih 20 minuta nije ni bilo previše izazova".

"Sada kada sam probila led, želela bih jednog dana da delim pravdu i u Premijer ligi", dodala je Fernova.

Fernova sudi na utakmicama ženske lige, ali je više puta bila glavni arbitar na prijateljskim utakmicama muških ekipa. Kaže da nema previše loših iskustava i da su igrači i treneri uglavnom korektni.

Neprijatnosti je doživela samo pre četiri godine na utakmici izmedju Lutona i Kvins Park Rendžersa, kada ju je menadžer Lutona Majk Nevel propisno ispsovao, zbog čega je bio kažnjen sa 6.500 funti.

Ukoliko jednog dana dođe na listu premijerligaških sudija, postaće peta žena u istoriji fudbala koja će suditi u prvoj muškoj ligi. Pre nje, tu čast imale su Nemica Bibijana Štajnhaus, Švajcarkinja Nikol Petinjo, Kanadjanka Sonija Denonkur i Amerikanka Kari Sajc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve