Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.01.2010.

20:58

Ilić: “Kao da nisam ni odlazio“

Bivši kapiten Partizana Saša ilić u petak će ponovo postati član 'crno-belog' tima, u kojem je i započeo karijeru.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Posle nekoliko dana pregovora između rukovodstva ‘crno-belih’ i nekadašnjeg kapitena postignut je dogovor i Ilić će ponovo nositi dres sa brojem 22. Za petak prepodne predviđen je lekarski pregled na VMA, posle kojeg će Ilić potpisati ugovor na dve i po godine, što praktično znači i da će u Partizanu i završiti svoju fudbalsku karijeru.

Čini mi se kao da nikada nisam ni odlazio iz Parizana iako u klubu nisam bio skoro pet godina. Na obostrano zadovoljstvo dogovorio sam se sa čelnicima Partizana. Jednostavno želim da im pomognem, prvo u osvajanju domaćih trofeja, a potom i na internacionalnoj sceni“, istakao je Ilić.

San svakog igrača Partizana je da se posle inostrane karijere vrati u matični klub. Partizan je moj klub, u njemu sam ponikao, a sada sam se vratio i ostaje mi samo da se pripremim i dokažem i sebi i navijačima da još uvek mogu da igram fudbal na visokom nivou“, dodao je on.

Ilić, koji nije krio zadovoljstvo što će ponovo obući ‘crno-beli’ dres, ocenio je da neće imati problema da igra u tandemu sa Almamijem Moreirom.

Partizan ima uvek isti cilj. Pored trofeja na domaćoj sceni, neophodan je i uspeh u Evropi. ‘Crno-beli’ imaju izuzetnu ekipu i smatram prednost da Crvene zvezde od ti boda nije nedostižna i da možemo ponoviti uspeh od prošle godine i osvojiti treću uzastopnu titulu prvaka Srbije. Moreira je jedan od najzaslužnijih za uspehe Partizana u protekle dve godine, kada je ekipa osvojila dve duple krune. Partizanu su neophodni igrači poput njega, a pošto sam ja tu novajlija, potrudiću se da se što pre uklopim u ekipu. Većinu igrača poznajem, sa nekima sami igrao i tu prvenstveno mislim na Krstajića. Ostale sam samo gledao, ali smatram da tu neće biti problema“, zaključio je bivši kapiten 'crno-belih'.

Cifru od 436 mečeva i 201 postignut gol u dresu Partizana, Ilić će biti u prilici da nadmaši, a trener Goran Stevanović istakao je da je dolazak Saše Ilića ključan faktor u odbrani duple krune.

Član Upravnog odbora Partizana Albert Nađ posebno je emotivno doživeo povratak Saše Ilića u Partizan.

Na zadovoljstvo svih u klubu i navijača, Saša Ilić se vratio u Partizan. On će nam mnogo značiti u predstojećoj odbrani duple krune, ali i u Evropi. Ugovor će i zvanično biti potpisan u petak. Lično sam presrećan, jer sam mnogo učestvovao u ovom transferu. Stari prijatelji ponovo sarađuju, samo ovoga puta nismo zajedno na terenu. Mislim da smo napravili pravi potez, a Sale će to pokazati u nastavku prvenstva. Takođe, verujem i da će navijači biti zadovoljni“, izjavio je Nađ.

U petak, odmah po parafiranju ugovora, najmlađi kapiten u istoriji Partizana će zajedno sa Nađem otputovati u Antaliju, gde će se pridružiti saigračima na pripremama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu