Nova vest
Fudbal

Petak, 25.09.2009.

10:52

Maradona vraća zaboravljene

Maradona nastavio sa brojnim izmenama u reprezentaciji. Za prijateljski meč sa Ganom, u tim uvrstio i 35-godišnjeg Ortegu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Diego Maradona pozvao je 35.godišnjeg Arijela Ortegu u nacionalni tim, koji će narednog četvrtka (30. septembra u Kordobi) igrati prijateljsku utakmicu protiv Gane.

U poslednjem pripremnom meču pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine, Maradona će proveriti 19 fudbalera koji igraju u argentinskom šampionatu, a medju njima će biti i Ortega koji je poslednji put za reprezentaciju nastupio pre šest godina.

Argentina se trenutno nalazi na 5. mestu Južnoameričke zone kvalifikacija za SP, a poznato je da samo četiri prvoplasirane reprezentacije obezbedjuju direktno učešće na Mundialu 2010.

Ukoliko na kraju kvalifikacija ostanu na sadašnjoj poziciji Argentinci će za odlazak u Južnu Afriku naredne godine igrati baraž protiv četvrtoplasiranog tima iz zone KONKAKAF.

Prvi sledeći meč u kvalifikacijama za SP Argentina igra 10. oktobra protiv Perua na svom terenu, dok će četiri dana kasnije gostovati Urugvaju.

Za meč protiv Gane, koja je već obezbedila učešće na Mundialu, Maradona je pozvao sledeću devetnaestoricu igrača:

golmani: Diego Poco (Kolon), Kristian Kampestrini (Arsenal)

odbrana: Matijas Karuzo, Ignasio Kanuto (obojica Argentinos Juniors), Rolando Skjavi, Huan Manuel Insauralde (obojica Njuels Old Bojs), Kristijan Viljagra (River Plata), Lusijano Monzon (Boka Juniors)

sredina terena: Mario Bolati (Urakan), Rodrigo Brana, Envo Perez (oba Estudiantes), Leonel Vangioni (Njuels Old Bojs), Hesus Mendez (Rosario Central), Federiko Insua (Boka Juniors) i

napadači: Arijel Ortega (River Plata), Martin Palermo (Boka Juniors), Gabriel Hauče (Argentinos Juniors), Esteban Fuertes (Kolon) i Luis Rodrigez (Atletiko Tukuman).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve