Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.08.2009.

19:24

Projektil Fejse za pobedu Srbije

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Izrael rezultatom 1:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelac odlučujućeg pogotka bio je Ljubomir Fejsa u 82. minutu. Fudbaler Partizana primio je loptu na 30-ak metara od gola i snažnim i preciznim udarcem postigao pobedonosni gol. Novi selektor Ratomir Dujković tako je uspešno debitovao na klupi reprezentacije. Srbija je imala više loptu u nogama, stvorila je nekoliko solidnih prilika, baš kao i Izrael posle kontranapada.

Srbija je imala inicijativu na samom startu, a prva priliku naš tim stvorio je u četvrtom minutu. Perović se po levom boku oslobodio dvojice protivničkih fudbalera i dodao loptu do Fejse, čiji šut sa 14m brani protivnički golman.

Nedugo zatim napadač Izraela Mohamed Gadir imao je priliku, ali ga je Savić dobro 'ispratio', pa je Gadir iz teškog ugla mogao da pogodi samo spoljni deo mreže.

U 10. minutu Gadir je ušao u šesnaesterac, golman Živković je startovao i lopta je završila u korneru, iako se činilo da bi bilo opravdano i da je sudija svirao jedanaesterac. U tim trenucima Izrael je bio bolji rival, ali nije krunisao dobru igru golom.

Igralo se uglavnom na sredini terena, a u 30. minutu došlo je do bespotrebnog koškanja, s obzirom na prijateljski karakter susreta. Za tili čas svi igrači oba tima skupili su se na istom mestu, došlo je do rasprave i ponekog udarca, a epilog je bio isključenje dvojice fudbalera – Osrija Roša i Jagoša Vukovića.

Do kraja poluvremena najbolju šansu imala je Srbija – ponovo je Perović poslao upotrebljiv centaršut sa leve strane, a Sulejmani je glavom šutirao pravo u golmana.

Početkom drugog dela igra Tadić je sjajno ubacio loptu u kazneni prostor, a Perović je promašio loptu iz vrlo izgledne pozicije. Tadić je imao odličan pokušaj iz daljine, a u 80. minutu Ljajić je posle sjajnog solo-prodora šutirao, ali je golman bio priseban.

Samo minut kasnije Fejsa je na već opisan način postigao odlučujući pogodak za radost publike u Novom Sadu.

Srbija: Živko Živković - Marko Jovanović (Partizan), Vujadin Savić (Zvezda), Jagoš Vuković (Zvezda), Rajka Brežančić (Partizan) - Nikola Gulan (Fiorentina), Ljubomir Fejsa (Partizan), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina) - Slavko Perović (Crvena zvezda) Miralem Sulejmani (Ajaks).

U drugom poluvremenu u igru su ušli: Siniša Stevanović (Partizan), Ivan Radovanović (Atalanta), Adem Ljajić (Partizan), Danijel Aleksić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Liberec), Miloš Živanović (Hajduk Kula)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve