Nova vest
Fudbal

Subota, 30.05.2009.

10:18

Žuka i zvanično u Deportivu

Fudbaler Partizana Antonelo Žuka prošao je medicinski pregled u Deportivu posle čega je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz La Korunje.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Brazilac je izrazio zadovoljstvo što je prešao u jedan od većih španskih klubova i što će imati priliku da igra u Primeri. Žuka je izjavio da mu je cilj da osvaja trofeje, a da je dosta toga o svom budućem klubu naučio od svoja dva bivša trenera, Slaviše Jokanovića i Miroslava Đukića koji su igrali u klubu iz La Korunje.

Žuka nije krio zadovoljstvo zbog prelaska u Deportivo.

Veoma sam srećan što imam mogućnost da igram u jednom od najvećih španskih klubova i u jednoj ligi jakoj kao što je Primera. Nadam se da ću ostvariti isti uspeh kao i u Srbiji“.

Sada već bivši Partizanov igrač rekao je da se već raspitao o svom novom klubu kod svojih bivših trenera Joaknovića i Đukića, koji su nastupali za klub iz La Korunje.

Znam da su mnogi Brazilci, kao na primer Bebeto i Mauro Silva, bitan deo istorije ovog tima. Moji treneri u Srbiji, Slaviša Jokanović i Miroslav Đukić takođe su igrali ovde. Dosta toga su mi rekli o klubu i o gradu. Želim da me primete zbog moje igre, nadam se da ću ispuniti očekivanja svih“.

Žuka je rekao da je za interesovanje Deportiva čuo od svog agenta prvi put pre petnaest dana i istakao da se ekipa iz La Korunje nalazi među najboljim timovima u Španiji i da će se boriti za titulu sledeće sezone.

Na pitanje koji su njegovi kvaliteti, Žuka je bio skroman i izjavio da će prepustiti drugima da to procene.

Teško je da govorim o sebi, ali sam veoma takmičarski nastrojen. Radije bih sačekao i video šta će drugi, gledajući me na terenu, reći o meni“.

Novinari su istakli da se za Žuku često ističe da je veliki profesionalac, što je Brazilac i potvrdio.

Istina je i verujem da je to jedna od mojih karakteristika. Volim da se pripremim tako da bih bio u najboljoj mogućoj fizičkoj spremi i da pomognem timu što je moguće više“.

Bivši Žukin trener u Partizanu, Miroslav Đukić, imao je samo reči hvale za Brazilca.

Odluka da se Žuka dovede u Partizan bila je kolektivna. Videli smo snimak i odlučili smo da potpišemo ugovor sa njim, pošto sam želeo veznog igrača koji je agresivan i koji se lako kreće sa loptom. Takođe i nekoga ko je sposoban da igra brzo, da pokreće tim. Sve to je bila istina i ostvarili smo uspeh. On je uvek bio za primer ostalima na treninzima, veoma ozbiljno je pristupao njima. Imate dva tipa Brazilaca: one koji su veoma talentovani, ali se posle praznika ne vrate u tim i nisu previše profesionalni. Sa druge strane imate primer Maura Silve. I u ovom slučaju mogu da kažem: profesionalac sa igračkim kvalitetom“, rekao je bivši trener Partizana i bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Đukić je dodao da zna da će Žuka uspeti u Deportivu.

On je kompletan vezni igrač. Veoma je ozbiljan i vredan radnik, agresivan, dobro se kreće sa loptom i ima veoma dobar udarac. Siguran sam da će ostvariti uspeh u Deportivu. Voli da se pridružuje napadu i da ima kontakt sa loptom. U Partizanu mi je bio potreban vezni igrač i imao sam Moreiru i njega. Žuki sam uvek govorio da ostane na svojoj pozicji, imao je uputstva da igra kao zadnji vezni igrač, da bude podrška ostalima, pošto ume da osvaja loptu na svim delovima terena. Kao što sam rekao, on je veoma kompletan igrač“, dovršio je Đukić.

Žuka je izrazio nameru da se pre svega oprosti od saigrača u Partizanu, kao i navijača, na meču koji ’crno-beli’ igraju sa Čukaričkim u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve