Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.05.2009.

13:36

Konstantini hvali selekciju Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Ditmar Konstantini izjavio je za Tanjug da sa velikim respektom očekuje utakmicu protiv Srbije, 6. juna u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Srbija je jedna od velikih evropskih fudbalskih nacija. Nikada ne prognoziram rezultat, jer nisam vidovit. Međutim, znam da moju ekipu očekuje jako interesantan meč, s obzirom da igramo sa vodećim timom na tabeli sedme kvalifikacione grupe", poručio je Konstantini, pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj africi 2010. godine.

Selekcija Srbije je u prvom duelu 15. oktobra u Beču slavila rezultatom 3:1, austrijski selektor je naglasio da je više puta pregledao snimke mečeva srpskog nacionalnog tima.

"Znam šta nas očekuje u Beogradu. Igrače poput super zvezda Nemanje Vidića i Dejana Stankovića poznaje gotovo svako ko gleda fudbal na svetu. Moja veza sa srpskim fudbalom je, međutim, moj bivši saigrač u LASK-u Miroslav Vukašinović. On za mene nije samo prijatelj, već mi je kao brat", rekao je Konstantini.

Austrijski selektor je istakao da njegov stil, ipak, nije da ističe kvalitete pojedinaca kako u svojoj, tako ni u protivničkoj ekipi i dodao da svi igrači u veoma jakoj ekipi Srbije uživaju njegov respekt. Konstantini je naglasio da su u fudbalu česta iznenađenja, podsetivši na pobedu Austrije nad selekcijom Rumunije.

"Međutim, sada je situacija drugačija. Mnogo je lakše u Klagenfurtu pobediti Rumuniju nakon poraza od Srbije na domaćem terenu, nego se dokazati u Beogradu protiv vodećeg tima u grupi. Uloga favorita je na strani domaćina, ali se ne predajemo unapred", rekao je on.

Selektor austrijske selekcije je dodao da će njegova ekipa u susretu protiv Srbije biti oslabljena izostankom povređenih Kristijana Fuksa i kapitena Emanuela Pogateca.

"Okupljanje reprezentativaca zakazao sam za 1. jun, nakon čega ćemo četiri dana boraviti na pripremama u Bad Tacmansdorfu, a u srpsku prestonicu putujemo dan pre meča", zaključio je Konstantini, uveren da će Srbija kao prvoplasirana u sedmoj kvalifikacionoj grupi biti učesnik Mondijala u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve