Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.05.2009.

15:07

Sastanak Ministarke i veterana CZ

Ministarka u vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković i veterani FK Crvena zvezda razgovarali su u utorak o načinima izlaska tog kluba iz krize.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Na sastanku je dogovoreno formiranje radne grupe koju bi činili predstavnici FK Crvena Zvezda, Ministarstva omladine i sporta, Fudbalskog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Radna grupa će se sastati odmah nakon izbora novog rukovodstva kluba na skupštini Crvene zvezde, koja će biti održana 26. maja.

U delegaciji veterana koji su prisustovali sastanku sa ministarkom omladine i sporta bili su Vladan Lukić, Radomir Dujković, Petar Krivokuća i Vladica Popović.

Interes sporta u Srbiji je da fudbal ozdravi, jer i preko fudbala građani Srbije posmatraju stanje u sportu i društvu. Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva omladine i sporta donela Strategiju razvoja sporta, čiji je jedan deo donošenje novog, savremenog sistemskog zakona o sportu“, istakla je ministarka Snežana Samardžić Marković.

Na sastanku je postignuta potpuna saglasnost između predstavnika veterana FK Crvena Zvezda i Ministarstva omladine i sporta o oba pitanja koja su razmatrana.

Dogovoreno je formiranje radne grupue koju bi činili predstavnici FK Crvena Zvezda, Ministarstva omladine i sporta, Fudbalskog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Po potrebi će se u radnu grupu uključivati predstavnici drugih nadležnih ministarstava. Ova radna grupa bi imala jasno utvrđenu dinamiku i rokove za završetak rada.

Postignuta je puna saglasnost u vezi sa donošenjem novog zakona o sportu, čiji je predlog Ministarstvo formulisalo nakon završetka javne rasprave, i koji će biti upućen na dalju proceduru.

Ovim predlogom zakona se između ostalog predviđa privatizacija društvenog i državnog kapitala u sportskim klubovima, a ne dozvoljava promena delatnosti, čime će se na najbolji mogući način stvoriti uslovi da fudbalski klubovi u Srbiji reše finansijskih poteškoće u kojima se nalaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve