Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.05.2009.

03:03

Odličan Partizan lako sa Radom

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali Rad u meču 31. kola Jelen Superlige. Na Banjici se igralo pred praznim tribinama a šampion je slavio rezultatom 5:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za Partizan postigli su Bogunović u 13. i 31, Ilić u 71. i Vujović u 46. i 90. minutu, strelac za Rad bio je Kaluđerović u 70. minutu igre. Rad je posle poraza od Partizana ostao sa 35 osvojenih bodova na sedmom mestu i, zahvaljujući ostalim rezultatima kola osigurao opstanak u ligi. Partizan, koji je odavno obezbedio titulu prvaka, ima 74 boda.

Pred pedesetak članova uprava dva kluba i novinara Partizan je rano poveo. Dve prilike propustio je Brana Ilić a u 13. minutu igre Miloš Bogunović je bio strelac. Vujović je izveo korner, Đorđević pokušao glavom a odbijenu loptu nekadašnji fudbaler Rada poslao je iza Kahrimana.

Isti igrač bio je strelac u 31. minutu. Moreira je 'izbacio' Ilića, ovaj poslao loptu na stranu ka Tomiću a mladi reprezentativac uposlio Bogunovića koji je sa pet metara postigao drugi gol na utakmici, svoj šesti u sezoni.

U prvom minutu nastavka Nikola Vujović je, na dodavanje Tomića, šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio bliži ugao gola golmana Rada.

U 70. minutu Mladen Božović se igrao u šesnaestercu, izgubio loptu, a Kaluđerović je iskoristio grešku i smanjio prednost gostiju.

Samo minut kasnije Brana Ilić je dobio loptu od Obradovića, 'izlomio' čuvara i pogodio donji desni ugao Kahrimanovog gola - 4:1.

U samom finišu viđene su dve dobre akcije, posle prve koju je začeo Moreira, a sjajnim dodavanjem ka Bogunoviću nastavio Brana Ilić, strelac prva dva pogotka na utakmici sa deset metara šutirao je u prečku.

Ipak, u 90. minutu dobar pas Brežančića Nikola Vujović pretvara u gol za konačnih 5:1.

Zanimljivost predstavlja činjenica da su samo dva Vujovićeva gola proslavljena na terenu, bivši igrači Rada Bogunović i Ilić nisu pokazivali emocije posle pogodaka.

Partizan je odigrao odlično a trener Jokanović odmorio je 'rovitog' Dijaru, Vašingtona i nedovoljno oporavljenog Žuku.

"Mi smo odigrali jedan dobar meč, uspeli da postignemo pet golova, možda smo mogli još neki. Dominirali smo svih 90 minuta i posle neprijatnosti na našem terenu sa Jagodinom vratili smo se na pravi put pred najvažniju utakmicu sezone koja nas čeka u četvrtak," rekao je Slaviša Jokanović posle meča i rekao da na "gluposti nema komentar", odgovorivši tako na pitanje da li je njegov tim igrom na Banjici pokazao da će do kraja sezone igrati pošteno.

"Bio sam malo ironičan pred ovu utakmicu, danas smo pobedili, neki drug bi možda pobedio Rad, takve stvari vi znate bolje, ja se njima niti bavim niti to želim," rekao je Jokanović i pohvalio ekipu Sevojna sa kojom će se 'crno-beli' boriti za Lav kup Srbije u četvrtak.

Trener domaćih Marko Nikolić bio je razočaran.

"Čestitam kolegi i Partizanu na zasluženoj pobedi. Bili su dominantni, pokazali su vrhunsku efikasnost i, što je za mene veliko iznenađenje, veću želju od momaka koji su nosili dres Rada. Mi smo doili pet šamara i moraćemo da se trgnemo da osvojimo još neki bod do kraja prvenstva," rekao je Nikolić, "Naša igra bila je ispod svakog nivoa i ne smemo da ponovimo ovakav dan. Ovo je bruka za ceo klub ali i prilika da pred prelazni rok sagledamo ko zaslužuje da nosi dres Rada i sledeće sezone."

Rad - Partizan 1:5

Rad: Kahriman, Čotra, Todorovski, Ranđelović, Vuković, Koković, Vidović (od 75. Andrić), Brnović (od 60. Jovančić), Delić (od 46. Jeremić), Kaluđerović, Radivojević

Partizan: M. Božović, Stevanović, Đorđević (od 70. Knežević), Gavrančić, Obradović (od 74. Brežančić), Fejsa (od 88. Petrović), Tomić, Vujović, Moreira, Ilić, Bogunović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve