Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.04.2009.

20:30

Partizan proslavio titulu uz rekord

Fudbaleri Partizana pobedili su OFK Beograd na svom terenu 4:1, u poslednjoj utakmici 28. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Slaviše Jokanovića je tako na najbolji način proslavila osvajanje 21. titule u istoriji kluba. "Crno-beli" su već u subotu matematički obezbedili trofej nakon remija bez golova Vojvodine i Javora. Na ovom meču golman Partizana Mladen Božović oborio je rekord nesavladivosti u srpskom fudbalu, pošto 916 minuta nije primio gol.

Prethodni rekorder bio je nekadašnji golman Obilića Nenad Lukić koji je u sezoni 1998/99 svoju mrežu sačuvao 903 minuta. Golove za Partizan postigli su Ljajić u 35, Vašington u 71. i 80, i Dijara u poslednjem minutu utakmice. Strelac gola za OFK Beograd bio je Ignjovski u 53. minutu. Na teren se, posle mesec i po dana pauze zbog povrede, vratio ljubimac navijača, Brazilac Žuka.

Partizan je poveo posle 35 minuta igre. Stevanović je posle dodavanja Tomića poslao povratnu loptu na petnaest metara od gola Šaranova, a Adem Ljajić bio precizan za 1:0.

Gosti su uspeli da izjednače u osmom minutu nastavka. Mladi reprezentativac Aleksandar Ignjovski šutirao je sa ivice šesnaesterca i pogodio donji desni ugao Božovićevog gola.

Nepun minut pošto je ušao u igru Brazilac Vašington iskoristio je dobar centaršut Tomića i postigao svoj prvi prvenstveni gol u dresu Partizana. Igrao se 71. minut.

Vašington je postigao i treći gol za 'crno-bele'. Moreira je 'izbacio' Dijaru, ovaj centrirao po zemlji, a iz 'peterca' Brazilac loptu poslao u mrežu.

Žuka, koji je posle šest utakmica pauze u 81. minutu zamenio Moreiru, je odigrao dupli pas sa Dijarom, onda i sa Bogunovićem, a onda odigrao povratnu loptu ka Dijari.

Senegalac je u 90. minutu postigao svoj 18. gol u Jelen Superligi Srbije ove sezone.

"Crno-beli" fudbaleri izašli su na teren u majicama na kojima je pisalo "21", koliko titula je Partizan osvojio do sada. Pre početka meča, kapiten domaćina Nenad Đorđević dobio je cveće od igrača OFK Beograda, kao čestitku za osvojenu titulu.

OFK Beograd je ostao na pretposlednjem mestu, sa dva boda manje od Banata i dva više od Čukaričkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu