Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.04.2009.

23:00

Remi u Minhenu, Barsa u 1/2 finalu

Minhenski Bajern i španska Barselona igrali su nerešeno, 1:1 (0:0), u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katalonci su tako ukupnim rezultatom 5:1 prošli u polufinale gde ih čeka Čelsi koji je bio bolji od Liverpula. I u ovom meču bavarci su imali velikih problema sa napadom Barselone koja nije bila efikasna kao prethodne nedelje. Ipak, Bajern je uspeo prvi da dođe vo vođstva preko sjajnog Riberija, a izjednačio je Sejdu Keita.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, Bajern je sjajno otvorio drugi deo postigavši pogodak već u drugom minutu nastavka. Ze Roberto je poslao loptu po levoj strani do Franka Riberija koji je zaobišao Valdeza i zakucao loptu u mrežu Barseloninog gola.

Barselona je u nastavku, kao i tokom većeg dela meča, nastavila da napada i da stvara šanse, a do izjednačenja je stigla u 72. minutu preko Keite. Reprezentativac Malija je na ivici šesnaesterca Bavaraca pokupio loptu nakon kombinacije Inieste i Etoa i sjajnim šutem savladao Buta za konačnih 1:1.

Polufinalni mečevi Lige šampiona na programu su za dve nedelje. Prvi polufinalni par su Čelsi i Barselona koji će se sastati 28. aprila, dok će druga dva polufinalista (29. april) biti poznata u sredu nakon mečeva Porto – Mančester junajted (2:2 prvi meč) i Arsenal – Viljareal (1:1 prva utakmica).

Finale će se igrati 27. maja u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu