Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.03.2009.

21:25

Hiks: Nisam sumnjao u Benitesa

Jedan od vlasnika Liverpula Tom Hiks u izjavi za BBC izjavio je da on nikada nije sumnjao da će Rafa Benites potpisati novi ugovor.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

“Nikada nisam brinuo oko Rafinog ostanka u klubu. Znao sam da on želi da ostane na Enfildu i mi smo to želeli“, izjavio je Hiks. Bilo je spekulacija da Benites neće ostati u Liverpulu, pošto je španski stručnjak više puta odbijao da potpiše novi ugovor. Glavni razlog Benitezvog odugovlačenja, sa potpisivanjem ugovora, bio je njegova želja da ima veću konrtolu oko dovođenja igrača u tim.

“Mi smo se oko ekonomske strane ugovora dogovorili pre nekog vremena, i zadovoljan sam da smo se konačno usaglasili oko svih tačaka ugovora“

U njegove odluke se u prošlosti dosta mešao izvršni direktor Rik Peri, koji napušta Liverpul na kraju sezone.

“Rafa nikada nije želeo punu konrtolu oko transfera, on je samo želeo da uprava brže reaguje kada se proceni da neki igrač poseduje kvalitete za dres ’crvenih’, dodaje Hiks.

“Rafa će davati preporuke, sugestije, ali u engleskim klubovima veoma je važno da izvršni direktor daje konačnu reč kad su u pitanju finansije.“

Hiks je rekao da su svi u klubu angažovani oko pronalska pravog čoveka za novog izvršnog direktora, pošto Rik Peri napušta klub na kraju sezone.

“Rik je bio sa nama 12 godina, odlično je radio svoj posao, ali došlo je vreme za promenu. Počeli smo potragu za čovekom koji će da ga zameni, to je veoma važna odluka i želimo da budemo sigurni u svoj izbor“, izjavio je Hiks.

Rafael Benites je 2005. godine osvojio Ligu šampiona sa Liverpulom, a posle potpisivanja novog ugovora ostaće u klubu do kraja sezone 2013/2014.

"Nisam bio zabrinut da li će Rafa produžiti ugovor, jer je on vezan za Liverpul. Ali takve stvari su komplikovane i sada kada smo završili posao osećam olakšanje. On zna kako se upravlja budžetom, koji će biti uvećan kada pređemo na novi stadion. On ima neverovatnu želju za uspesima kakve navijači i svi u klubu zaslužuju", rekao je Hiks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve