Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.03.2009.

23:52

Van der Sar bez rekorda

Golman Mančester Junajteda Edvin van der Sar propustio je priliku da obori evropski rekord po dužini vremenskog perioda u kome nije savladan.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Holanđanin je primio gol u 9. minutu prvenstvene utakmice sa Njukaslom, u kojoj su ’crveni đavoli’ slavili rezultatom 2:1. Van der Sar je krivac za gol koji je postigao Piter Levenkrans, pa je posle 1311 minuta bio prinuđen da izvadi loptu iz svoje mreže.

Evropski rekord tako ostaje u vlasništvu Belgijanca Denija Verlindena, koji kao golman Klub Briža 1990. godine čak 1390 minuta nije primio gol.

Fantastičnu seriju golman Mančester Junajteda počeo je 8. novembra prošle godine, na prvenstvenoj utakmici sa Arsenalom, kada ga je u 48. minutu susreta savladao Samir Nasri.

Na sledećih 14 mečeva Van der Sar je uspeo da ostene nesavladan, tako oborivši engleski, i stigavši na korak od evropskog rekorda.

Svetski rekord iznosi 1816 minuta i drži ga Brazilac Mazaropi koga niko nije savladao od maja 1977. godine do septembra 1978. godine kada je branio za Vasko da Gamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu