Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.11.2008.

22:20

Kapelo uvodi lekarske preglede

Selektor Engleske Fabio Kapelo tražiće da lekari reprezentacije pregledaju igrače pre nego što im odobri povlačenje sa utakmica.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nacionalni tim Engleske ima velike probleme sa povredama pred prijateljski meč sa Nemačkom u Berlinu, pošto su šestorica standardnih fudbalera (Rio Ferdinand, Vejn Runi, Dejvid Bekam, Majkl Oven, Emil Heski i Džo Kol) van ekipe, a posle utakmica za vikend na povrede su se požalili i ključni igrači sredine terena Stiven Džerard i Frenk Lampard, dok će Džo Hart biti van terena mesec dana.

Kapelo je odlučio da će lekar nacionalnog tima pregledati sve povređene igrače. Lampard je pozvan na pregled, a od Džerarda je traženo da dođe iz Liverpula u London da bi bio pregledan.

Italijan je potvrdio da nijedan od njih dvojice ne može da igra i dodao da će takve provere biti obavezne ubuduće.

"Igrači su povređeni, to je jedini problem. Vejn Runi i Rio Ferdinand nisu igrali za vikend tako da ne bi ni mogli da budu u timu. Proverili smo Lamparda i Džerarda. To će ubuduće biti pravilo, lekar će proveravati stanje fudbalera", rekao je Kapelo.

"Radujem se što će u sredu neki igrači koji dobro igraju u Premijer ligi moći da nastupe u važnoj utakmici protiv velikog tima, a ja ću moći da proverim njihovo samopouzdanje i igru. Nadam se da ću mnogo saznati, čak i iz prijateljske utakmice", rekao je Kapelo.

"Za mene ne postoje prijateljske utakmice, prijateljski karakter imaju samo treninzi ekipe pred meč", dodao je Italijan.

Kapelovi problemi pojačani su u utorak uveče, kada se na treningu povredio i Tio Volkot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve