Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.11.2008.

17:59

Roma se uzda u Totija pred derbi

U nedelju se igra rimski derbi između Lacija i Rome, a fudbaleri ’Vučice’ uzdaju se u sposobnosti svog kapitena Frančeska Totija.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Princ Rima je bio povređen na početku sezone, a po oporavku je odigrao šest utakmica. „Toti se vraća i to bi moglo da bude presudno. Njegov uticaj na naš tim je sličan onom koji Stiven Džerard ima na Liverpul. Frančesko je vođa, odličan igrač i potreban nam je u budućnosti“, rekao je Jun Arne Rise, bivši fudbaler Liverpula, a sada levi bek Rome.

Ekipa trenera Lučana Spaletija je posle pet uzastopnih poraza u Kalču savladala Čelsi sa 3:1 u Ligi šampiona, a zatim i nesrećno, auto-golom u 90. minutu, ispustila ceo plen protiv Bolonje.

Lacio igra sjajno ove sezone i četvrti je na tabeli sa 22 boda. Napadački duo Goran Pandev-Mauro Zarate najveća je snaga Lacijala, a postoje indicije da će im se u nedelju u navali pridružiti i Tomazo Roki, koji se oporavio od povrede i protiv Sijene dao dva gola.

„Istina je da imaju dobar napad, ali mi se ne plašimo nikoga. Potreban nam je pozitivan rezultat više nego ikada. Protiv Čelsija su bili vidni zankovi poboljšanja. Može se reći da smo u fazi rehabilitacije, a ona će proći kad krenemo da beležimo bolje rezultate“, kaže Kristijan Panuči, štoper Rome.

Utakmice se igra u nedelju od 20.30h na Olimpiku, a Roma je formalni domaćin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu