Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.08.2008.

05:23

Srna: Dinamo solidan, ali bezopasan

Jedan od atraktivnih revanš mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona u Zagrebu igraju Dinamo i Šahtjor.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ukrajinci su prvu utakmicu dobili rezultatom 2:0, što im znatno olakšava posao pred gostovanje u Maksimiru. Prvi gol za osvajača svih ukrajinskih trofeja u 2008. u Donjecku je postigao reprezentativac Hrvatske Darijo Srna. Nekadašnji heroj Hajdukovih navijača uveren je da će njegova ekipa proći u Ligu šampiona.

"Iza nas je dosta kikseva, ne igramo bajno, ali imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice i mislim da bi bio veliki neuspeh ispasti iz Lige šampiona", kaže Srna, čija ekipa je u ukrajinskoj ligi dobila samo jedan od šest mečeva, a za vikend je poražena od Vorskle u Poltavi.

Srna kaže da je prirotiet za tim iz Donbasa plasman u Ligu šampiona i da je tome podrđen ovaj deo sezone.

"Odlično ih poznajemo, juče smo još jednom pogledali snimak meča iz Donjecka. Sami sebi možemo biti najveći neprijatelj, ako napravimo neku glupu grešku i na taj način sami sebi damo gol. A ako mi postignemo pogodak, oni nama moraju dati četiri, što mislim da je nemoguća misija. Dinamo u svakom slučaju respektujem, tamo ćemo se postaviti od prvog minuta. Spremni smo", rekao je Srna i dodao.

"Očekivao sam jači Dinamo, ali i jači Šahtjor. Za nas je najbitnije da nismo primili gol, mogli smo im pred kraj dati još neki, pa sam s te strane zadovoljan. Dinamo je pokazao da može dobro da drži loptu u sredini terena, ali na njihovu žalost, bili su bezopasni po naš gol."

Meč u Maksimiru igra se od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve