Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.06.2008.

11:20

Saša Nikolić otišao iz Napretka

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

I pored toga što je ekipu Napretka sa samog dna tabele doveo do petog mesta i u poslednjem kolu imao priliku da izbori plasman u Kup UEFA Saša Nikolić više nije trener Kruševljana. Iako su ranijih dana stizale informacije da će Nikoliću biti ponuđen novi ugovor u subotu je došlo do rastanka.

"Nisu u pitanju finansijski motivi, hteo sam da ostanem, sve je bilo dogovoreno. Rekao sam više puta da sam zavoleo ovaj grad. Napredak ima sjajne navijače i većina ljudi me je lepo prihvatila ali ima i onih kojima nisam po volji. Pritisci da odem bili su jači od želje da ostanem. Ne želim da imenujem nikoga, neću da ugrozim svoj život ili bezbednost svoje porodice," rekao je Nikolić.

U saopštenju Kruševljana kaže se da je "Nikolić otišao iz ličnih i porodičnih razloga" a bivšem treneru se "zahvaljuje za rezultate i samopregoran rad".

Nikolić je ekipu preuzeo jesenas kada je Napredak imao pet bodova i bio najozbiljniji kandidat za ispadanje iz Meridijan Superlige. Pred meč poslednjeg kola Kruševljani su imali priliku da eventualnom pobedom nad ekipom Partizana obezbede četvrto mesto i nastup u Kupu UEFA.

Samo jednom u klupskoj istoriji (1979/1980) Napredak je bio bolje plasiran - četvrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve