Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.10.2007.

16:34

Terzić: "FSS je iznad svih"

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić otkazao je predviđeni sastanak sa čelnicima Crvene zvezde nezadovoljan zbog istupa predsednika i generalnog sekretara "crveno-belih" Dragana Stojkovića i Zorana Damjanovića, u kojem su optužili rukovodstvo FSS za nerad i neprincipijelno ponašanje u okviru organizacije.

"Posle ovakvog istupa čelnika Crvene zvezde i, reklo bi se neargumentovanih izjava u javnosti, ne možemo sutra održati najavljeni sastanak sa rukovodstvom kluba. To ne znači, međutim, da u narednom periodu neće doći do tog sastanka, ali kao ozbiljna organizacija, pod ovakvim uslovima, ne možemo sebi to da dozvolimo", rekao je Terzić na konferenciji za novinare, održanoj u Kovilovu posle žreba osmine finala Kupa Srbije.

Terzić je ponovio da svi problemi koji su prisutni u našem fudbalu "moraju da se rešavaju ne preko medija, već u institucijama FSS "i da niko ne može biti iznad naše organizacije", naglasivši da to neće dozvoliti ni pojedincima ni klubovima, bez obzira o kome se radi.

"Prošle godine sam imao ozbiljan sukob sa rukovodstvom Partizana i ni tada nisam dozvolio da se to rešava izvan organizacije. Partizan je želeo da bude iznad Saveza i to nije prošlo. Ovo sa Zvezdom nije sukob, ali svakako pod ovim uslovima ne može doći do sastanka koji sam ja inicirao", dodao je Terzić.

Podsećanja radi, na konferenciji za novinare održanoj u utorak, rukovodstvo Crvene zvezde izrazilo je veliko nezadovoljstvo radom Saveza i njegovim komisijama, a posebno radom Sudijskog odbora koji, po njihovom mišljenju, "radi na štetu" kluba.

"Svi razgovori o problemima u srpskom fudbalu moraju se voditi u našim institucijama, najpre u četiri oka, a potom i kroz rad nadležnih komisija. Ovo što su uradili čelnici Zvezde ne može da prođe i o tome ćemo razgovarati u narednom periodu", poručio je Terzić.

Predsednik FSS je naglasio da mu se nije dopalo istupanje Stojkovića i Damjanovića, pre svega zbog toga što su, pre nego što su razgovarali sa rukovodstvom FSS, svoje namere obelodanili u medijima.

"Nema nezamenjivog čoveka u Savezu i fudbalska organizacija mora da bude iznad svih nas. Mi moramo zaštiti autoritet naše kuće fudbala, bez obzira ko se na njenom čelu nalazi. Sutra ko dođe umesto mene moraće, takođe, tako da se ponaša, ukoliko želimo da budemo ozbiljna organizacija", zaključio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve