Fudbal 40

Utorak, 09.10.2007.

16:34

Terzić: "FSS je iznad svih"

Terziæ: "FSS je iznad svih" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Bojan Chelsea Doboj

pre 16 godina

Terzić nema moralno pravo bilo šta da priča kad svi znaju da je najobičniji mešetar.Bolje bi mu bilo da razmišlja o ostavci jer će uskoro biti novi kiks repke tako da može da ide i on i Klemente.Takodje,Piksiju bi bilo bolje da je ozbiljnije pojačao ekipu nego što je doveo gomilu "likova iz TV sapunice Kasandra."I šta bi sad htio, da mu sudije donesu rezultat.

David

pre 16 godina

Terzic je demagog i populista koji sad pokusava da ‚‚trenira strogocu‚‚ i prosipa ideje o pravicnosti...Ali, pogledajte komentar br.18 - to je istina. Posmatrano u tom svetlu njegovo postenje u stvari je licemerje.

qqqqqqq

pre 16 godina

Piksi bi da zivi od stare slave ali morace jos dosta da radi da bi bio priznat i u ovom poslu sto radi! Dok je on bio na mestu Terzica nas fudbal je imao najgore rezultate u istoriji a i ovo sto radi u zvezdi nije nista bolje, ko god da je na celu zvezde sa ovim timom zvezde bi uradio mnogo vise od njega i sto je najgore uvek potencira NASI navijaci a ne vidim da je bas dosta navijaca uz njega! Terzicu svaka cast na ovom potezu, tako treba da se ponasa pravi predsednik, realan i isti kriterijum za sve!

Nikola - BGD

pre 16 godina

Piksi je kao buzdovan otišao u inostranstvo, a vratio se kao još veći. Gospodo, pogledajte predsednike fudbalskih klubova po evropi, to su gospoda ili bar tako izgledaju. Piksi niti je gospodin, a izgleda kao ortak Freda Kremenka - Kamenko.
Sa druge strane imamo gospodina Terzića koji izgleda kao gospodin i koji ima manire jednog gospodina. Njegov cilj je da i organizacija kojoj je na čelu bude kao i on na evropskom nivou.
Iz iznetih razloga i ja glasam za kulturno, civilizovano ponašanje i poštovanje institucija. Konferencija koju su održali Piksi i Damljanović po manirima stvarno potseća na seljačenje iz davnih vremena, kada se cilj ostvarivao pljuvanjem drugih.

Korgacin

pre 16 godina

Mislim da je potrebno reći da je Terzić pikirao fotelju u Zvezdi još pred sam kraj Džajićevog mandata! Da je tad maltene hteo pištoljima da uđe u Zvezdu i da je išao na "ozbiljne" razgovore sa Džajićem i ostalim važnim ljudima...a u javnosti se provlačio svuda "naivno" kao neko ko ima odličan uspeh u OFK-u i ko bi mogao da donese dobro i Zvezdi...
Ja se sećam njega iz tog vremena...pokušao je kao Kauboj da zajaše Zvezdu, bio je siguran u sebe tad.
I možda, možda i dalje misli da ima šansu, i pored Piksija.
A o istom aršinu za sve...pa sećate li se prošle sezone i odnosa prema CZ. Utakmica protiv Smedereva na Marakani i suđenje koje u civilizovanom svetu bi bilo stavljeno u udžbenike kao primer kako se kontroliše liga od strane klubaški orjentisanih lidera. A to je samo jedan snažniji primer od mnogih iz prošle sezone...
Sećate li se svi one sezone kad je Zvezda išla u Kragujevac, Smederevo, Niš i kad je dobijala utakmice, ali gubila simpatizere i da su sve utakmice na kraju završavale uličnim neredima i ogorčenjem među svim koju su videli šta se dešavalo...
Čini mi se da je Muslin tad osvajao titulu...
A ne kažem da Partizan nema takvu istoriju...Obilić prvenstvo, Partizan kup. Ali, ja sam to znao još dok se završavao jesenji deo prvenstva, i to sam čuo da je Džajić hteo prvenstvo - Obilić kup, i da je Arkan odbio i otišao kod Bjekovića...
Svejedno...Terzić je opasan i po Zvezdu i Partizan na ovoj funkciji...mešetari i kombinuje kako mu se svidi...ne treba to nama...
Kome je kriv Ješić kad priča istinu, koju nakon CZ - Partizan 2:4 Bjeković iz pozadine i odstranjen potvrđuje pitanjem čime se bavio Terzić, sigurno da on nije bio u zemlji da reaguje, inače ne bi Partizna stigao ni do boda.
Ne treba CZ Terzić, jer ove sezone možda stvarno reši da obara Pixija zarad fotelje...i ko će onda da ga zaustavi?

Neka

pre 16 godina

Pitam se dokle smo dosli, da nam ovakav mafijas vodi FSS kome je Srbija iznad svega, ali prvo dzepovi.
Tesko da postoji nacin da se otarasimo ovakvih.

Неша србин

pre 16 godina

А ко дозвољава гробарима да годинама ломе столице кад год играју на Маракани?! Нико то да плати, нико да иде у бајбок где је место хулиганима и разбојницима. А шта та врла фудбалска организација предузима поводом тог вандализма???

Petar

pre 16 godina

Ubedljivo, ali zaista vrlo ubedljivo, najbolji akteri derbija su bili igraci i treneri. U fudbalskom smislu bila je to utakmica za uzivanje. Sve ostalo je bilo lose, posebno sudija i navijaci. Sudija nije bio bas narocito objektivan, a navijaci su posebna prica. Njihova skandiranja su uzasna i oni teraju vecinu ljudi sa stadiona. Jednostavno, odredjene navijacke grupice, a verovatno se i zna koje su to grupice, podsticu takvo ponasanje, ali to prolazi nekaznjeno. Policija treba samo da primeni zakon, jer uskoro niko vise nece ni dolaziti na stadione upravo zbog takvih navijackih izivljavanja. E tu, kod sudija i posebno kod navijaca, treba da se pokaze FSS i da dovede stvari u red. Da se tacno zna sta se ne sme raditi, sta je divljastvo, i da se to kaznjava u skladu sa zakonom. Inace niko vise nece ni dolaziti na utakmice, osim tih grupica kojima su stadioni poligon za izivljavanje.

mehokodro

pre 16 godina

pa nek se zvezda zali uefi zbog rasizma. Pa kad izbace grobare na jos par godina i reprezentaciju iz kvalifikacija onda ce da razgovaraju

EpOpEj

pre 16 godina

Meni stvano nije jasno kako je ovaj Terzic dosao na funkciju u FSS-u!?Njegovo ponasanje i sve ostalo ne dolikuje takvom funkcioneru kao sto je on.Sada izgleda da je "vrag odneo salu" i C.Z. ispada titula iz ruke (a Terza je vec obeca) pa ajde da udaramo malo po FSS i sudijama!Ovaj Babarogic nije katastrofa , covek sudi sta mu je naredjeno a u principu on je totalno izgubljen u svojoj ulizi!Stojkovic fudbaler extra ali kao predsednik ne.Videcete "Ganferi" sta ce on sve da vam skuva isto kao i nama nas Karadzic!Samo pogledajte ponasanje predsednika Nemacke,Engleske ....to su bre gospoda ljudi!Neam klubske lobistike niti bilo cega!Ovaj nas se svadja sa svima kao da ga je neko na pijaci uvalio za cenu!Poz svim Srbima!

Jabučilo Rodrigez

pre 16 godina

"Purović promašio loptu i sam pao". Eto to je smehotresna grobarska realnost. To može da izjavi samo neko ko nije šutnuo kesten na ulici ili orah na selu. Ja se pak sećam da suija na toj utakmici nije iskljulio Asprogenisa zbog udaranja Tutorića glavom kao ni Lazića zbog pogibeljnog starta nad Pantićem zbog koga ovaj nije igrao dva meseca. Na ovo utakmici se ne sećam ni jednog previda na štetu partizana iako duboko verujem da nije bio tendenciozan i da se izgubio. Kao što ni ne odobravam Zvezdino kukumavčenje, oštećeni pa šta. Takođe se načelno slažem i sa Terzićevim stavom da savez mora da bude iznad klubova (čitaj Zvezde i Partizana) samo što bi to bilo zaista i u praksi kada bi imali pet jakih klubova.

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Imrpesiva ostrina predsednika Terzica. Ocitao je lekciju Crvenoj zvezdi i njenom predsedniku, obasnio im redosled radnji koje treba obaviti kada je sastanak sa savezom u pitanju. Izgleda da je kod nas obrazac isti bez obzira da li je u pitanju Ustav ili jedna obicna utakmica : sve se resava iza cetiri zida razlicitih kabineta i kancelarija, a samo mrvice onoga o cemu se razgovaralo stizu u javnost, dok sve ostalo postaje predmet spekulacija. Nije ovde problem derbi, ovde je problem malo siri. Cinjenica je da su sudije najgori deo naseg prvenstva, a posle saopstenja u vezi sa sudjenjem na derbiju, ostaje samo utisak da je i cela sudijska organizacija najlosiji deo saveza. I zasto onda sve mora iza zatvorenih vrata, zasto stalno neki veo tajnovitosti, zasto se jednom ne razdvoji ono sto valja od onog sto ne valja, pa se onda krene u popravljanje tog loseg, nego se ide linijom nekih tajnih dogovra, koje mene uvek asociraju na neke trange frange kombinacije.
Ko je god imao prilike da gleda saopstenje gospodina koji valjda predstavlja sudijsku organizaciju, a gledao je derbi, verovatno mu nije nista jasno. Ispada da je sudija sudio na stetu obe ekipe, da je po terminologiji sudijske organizacije njegovo sudjenje oznaceno kao razocaravajuce, a da to ne znaci losu vec ocenu oko sedam i po, ali da ga ipak neko vreme ceka hladjenje. Tu ima mnogo nelogicnosti. Posto se crno beli nisu zalili na sudjenje, ono na sta se Zvezda zalila je manje vise prema njima oznaceno kao trivijalno, a da je pritom sudija opravdano postupio kad nije dao Rukavini crveni karton, pogresio je jer nije svirao faul, a Zukin start nije za drugi zuti jer akcija nije bila obecavajuca, sto mi doduse nije bas jasno kako je u fudbalu tako nesto moguce predvideti, al to i nije tema. Ako je znaci na Zvezdinu zalbu sudija pogresio sto nije svirao slobodni udarac, ostaje nejasno sta je razocaravajuce u njegovom sudjenju. Prvo poluvreme je sudio kokretno, glavni problemi su upravo bili ono sto je Zvezda navela, crveni Koromanu je opravdan, sudijska organizacija kaze i da je Lukas zasluzeno zaradio crveni, nije saopsteno gde je ostetio crno bele, valjda zato sto se oni nisu zalili. Ako je sudiji za devedeset minuta jedina greska jedan nesviran faul, onda ja ne vidim da je on razocarao i da je zreo za hladjenje. Situacija na kraju koja je delovala da je sudija izgubio kompas, moze da se pripise i nekom nepisanom pravilu da na ovim prostorima igraci vrlo cesto uzimaju za pravo da komentarisu svaku sudijsku odluku, a nekad i da pomisle da su oni tu da dele pravdu. Doduse, to im se sve obije o glavu na evropskim klupskim ili reprezentativnim utakmicama, ali to je vise zato sto nas sudije mrze.
Sudijske greske su sastavni deo fudbala, ali se i one mogu ispraviti ili bar umanjiti u najmanjoj mogucoj meri. Ali kroz pricu o nedodriljivosti, neke visoke tonove i promovisanje sebe kao vrhunskog autoriteta a sve pod plastom ocuvanja saveza i njegove nezaivisnosti i autnomnosti u radu ne postize se nista. Medjutim, kad su sudije u pitanju slika je malo drugacija. Oni se ne pojavljuju ni na jednom vaznom takmicenju pod okriljem UEFA ili FIFA. Posle Zorana Petrovica niko nije sudio na SP, a ne secam se da je neki i primirisao Ligi Sampiona. Umesto da se sa problemima suocamo otvoreno i resavamo ih, vise smo skoni da ih guramo pod tepih zarad mira u kuci.
Voleo bih i da se ispita da li u slucaju gospodina Babrogica postoji sukob interesa. Ali da to ne ispituje Zvezda vec neko neazvisno telo, cak ne mora da bude ni vezano za fudbal. Medjutim, ne secam se da su navijaci crno belih to isto trazlili kad je u pitanju bio Mirko Vucurevic ili kad je u pitanju sadasnji predsednik crno belih, Tomislav Karadzic.
Na zalost, vraticu se jos jednom na ono sto sam napisao i posle derbija. Upravo je derbi izgubio sa cinjenicom da se umesto o sasvim solidnom fudbalu, malom Joveticu koji je najavio da moze da bude odlican igrac, prica uglavnom svela na sudjenje, koje je bilo kako kazu iz saveza razocaavajuce, ali za pozitivnu ocenu, medjutim ipak za hladjenje. Jedino sto nam preostaje je da se smejemo tim glupostima, jer od nekog resenja koje bi stvari koliko toliko promenilo, nema nista.

bobcha

pre 16 godina

Zato si ti Terzicu danas i kaznio pola tima zvezde. U ovoj zemlji kad god kazes istinu i pravdu nagrabusis. Kako moze da se kaze da sudijske greske nisu uticale na rezultat kad je igrac partizana zasluzio crveni karton a kasnije je taj igrac bio asistent kod gola partizana. Bruka i sramota FSS se pretvara u uefu

pera de la

pre 16 godina

"prosle godine sam imao ozbiljan sukobsa rukovodstvom partizana" i "ovo sa zvezdom nije sukob"! pu bre p... jedna! ako se vec lozis da od saveza napravis ozbiljnu organizaciju onda sa svima isto! a ne kao ti zvezdi pokazujes ozbiljnost ali sa zadrskom! TUZNO! ali dobro... ipak si ti zvezdaN

IVAN GORNJI MILANOVAC

pre 16 godina

dragan stojkovic izgubio kompas!On covek ne zna vise ni sta prica.Hteo bi neki pritisak da vrsi,ali ne ide mu to.Pa kako on sme da se javi da nesto prica,kako ga nije sramota.Vrati se u Nis,molim te!
Nego i ovi iz Partizana,sto cute,sto se i oni ne oglase malo,valjalo bi!

Analiticar

pre 16 godina

Tako se vodi kuca! Ne moze neko, tj svako kome padne na pamet, da se sam najavljuje gde ce i kad da dodje. Mora da se zna red. Piksi hoce da se zali i eto njega kad mu se prohtelo. Bas ga briga imaju li ljudi u FSS posla oko reprezentacije, da li imaju precih briga od nedosudjenog faula ili pokazanog zutog kartona. A to sto se Piksi zali da Zvezda nema kadar u FSS... Pa gde je njegov kadar? Bio je predsednik saveza, Damjanovic mu je bio generalni sekretar... Gde su ljudi s kojima je radio? Dosta cudno ponasanje Stojkovica. Izgleda da nista nije naucio iz stradanja uprave Partizana. Bice lose ako iz lekcije koju je dobio od Terzica nista ne nauci.

platini

pre 16 godina

Vrlo je jasno da je Piksi trn u oku menadzerskog lobija ciji je predvodnik bas predsednik FSS kod koga,gle cuda,nadjose pistoljce u kolima a on lakonski odgovori da ga je zaboravio telohranitelj(ovo je izjavio u novinama pa predlazem moderatoru da pusti ovaj komentar).Drznuo se Piksi da ulaze i dovodi strance i uzima mesto"njihovim" talentovanim igracima koje placaju 1000eura mesecno pa masno prodaju kao na traci.
Otuda nevidjena orkestrirana kampanja u svim medijima protiv Piksija i Zvezde.

Alex

pre 16 godina

Voleo bi da je stvarno ovako kako prica Terzic, ali ipak je ovo Srbija da bi bilo stvarno.... Ovde neko drzi do sebe samo kad je u pitanju veliki interes. Satro FSS iznad svih.... ajd i to da vidim.
U principu svi su oni isti k....., ako nista drugo njegovo ime sve govori :)

Raja

pre 16 godina

Cestitam Gospodine Terzicu.Niko nije iznad institucija,pa cak ni veliki Piksi.Milosevic je umro odavno.Svi problemi treba da se resavaju u nadleznim institucijama i bez pritisaka sa strane,ako zelimo da imamo posteno i pravicno takmicenje.Istupanjem pojedinaca dobijamo sliku da su oni iznad institucija i da mogu da rade sta hoce.Jos jednom sve cestitke gospodinu Terzicu sa zeljom da se takmicenje resava na terenu a ne da zbog nekih nedosudjenih faulova pravimo pritisak i nepotrebnu tenziju.

zeljko

pre 16 godina

Zemljo ,otvori se!Ko prica o moralu,Zvezdan Terzic koji kad je bio direktor Ofk Beograda igrao 3 za 3 sa mnogim klubovima(Sutjeska,Zeta,Vojvodina...)i taj covek prica o postenju!

David

pre 16 godina

Pošto nema nezamenljivih, ti prvi idi, pa onda redom... Srpski fudbal ne može ozdraviti dok ‚‚iz njega‚‚ ne odu SVI koji su na bilo koji način ‚‚u njemu‚‚ bili od raspada SFRJ do danas.

Gavra

pre 16 godina

Sve je ovo samo dobro osmišljena igra istomišljenika. Kako neko ko je bio kandidat za funkcionera Zvezde (uzgred, i ko se tako zove) može biti realan. Glumljenje neutralnosti posle godina maltretiranja na štetu FK Partizan je prilično neuverljivo. Terzić dovede Babarogića za komesara suđenja koji, kao nagradu za neutralanost,postane član UO FK Crvena Zvezda... Ovo može samo biti lični sukob. Možda je Terzić nanišanio Pisijevo mesto !?

bale

pre 16 godina

I ptice na grani znaju da Terzic "pikira" na mesto u Zvezdi. Njegova cesta vidjenja sa jednim brojem bivsih celnika ovog kluba se lako dovode u vezu sa "novom" politikom FSS (od koje najvise profitira Partizan). Zvezdu treba oslabiti po svaku cenu da bi se akumuliralo nezadovoljstvo navijaca. To zna i Piksi. Njegova nervoza i reakcija nisu bez osnova. Odbijanje FSS da razgovara sa delegacijom bilo kojeg svog clana je nesto nezapamceno u praksi rada bilo koje organizacije. U svakom slucaju, bice ovo "vruca" zima.

Realno

pre 16 godina

Bilo je krajnje vreme da neko stavi tačku na ovu Zvezdinu histeriju koja traje od derbija naovamo. Zbog jednog nedosuđenog faula i žutog kartona za Rukavinu, trese se država deset dana, a prošle sezone je Purović promašio loptu i pao, pa je Bajić dobio crveni i Zvezda penal, i na kraju dobila utakmicu. Tada je prepošteni Piksi mudro ćutao, a sada, zbog jednog faula zakazuje posebne konferencije za štampu. Svi ostali klubovi počeli su da se istresaju na Partizanu, čist penal u Smederevu(Raka Đurović, Boško Đurovski, Bajalića, svi u emisiji Total soker na SOS kanalu su se složili), izaziva prekid od pet minuta, a trener Smedereva izlazi i stoji na centru pet minuta. A tom istom Smederevu na Marakani sviran je penal za Zvezdu nakon faula na 19 metara i nikome nije palo na pamet da stane na centar. Da sam na mestu uprave Partizana, povukao bih sve pozajmljene igrače Partizana iz Smedereva, pošto je ovo već krajnji bezobrazluk. Ne znam samo da li na sastanak sa Terzićem ispred Zvezde trebao da dođe član uprave Branimir Babarogić, i bilo bi lepo znati šta je njegova funkcije, čime se on sada u Zvezdi bavi: lobiranjem sudija ili biznisom. To nije bio sudija, to je poslednjih godina bio jedini čovek koji je određivao koji sudija sudi utakmice prve lige. Tako Partizan nije imao penal u derbiju od 1995. a Babarogić je bez ikakvog stida, direktno sa te funkcije prešao u upravu Zvezde. I sada Piksi hoće sastanak, valjda da mu Terzić obeća da će još jedna titula da dođe Zvezdi. Ukoliko ova Zvezdina histerija prođe, Partizan treba da istupi iz lige. Ili da i Karadžić zakaže sastanak sa Terzićem i sudijama.

Chicha

pre 16 godina

Ova dva komunisticka kluba i dalje misle da su im leka i tudjman zivi i da zive u jugoslaviji!Smesno!
Samo tako Gospodine Terzicu ne podlezite pritiscima i ucenama ovih sa crvenim petokrakama>

ceklin

pre 16 godina

Ovo vam ispade da je FSS opasniji od KPJ-u.Gdje mi to zivimo i kamo idemo ako nam je uskraceno pravo da iskazemo svoje nezadovoljstvo i misljenje koje zastupamo,a pri tome jos nikoga poimenicno ne vrijedjamo!A sta bi onda sprtcki mediji trebalo da pisu po misljenju g.Terzica,kako FSS radi bez greske,da su nam fudb.Sudije najbolje u Evropi itd...Da nije smijesno bilo bi tragicno,gospodine Mag.Terzic

Realno

pre 16 godina

Bilo je krajnje vreme da neko stavi tačku na ovu Zvezdinu histeriju koja traje od derbija naovamo. Zbog jednog nedosuđenog faula i žutog kartona za Rukavinu, trese se država deset dana, a prošle sezone je Purović promašio loptu i pao, pa je Bajić dobio crveni i Zvezda penal, i na kraju dobila utakmicu. Tada je prepošteni Piksi mudro ćutao, a sada, zbog jednog faula zakazuje posebne konferencije za štampu. Svi ostali klubovi počeli su da se istresaju na Partizanu, čist penal u Smederevu(Raka Đurović, Boško Đurovski, Bajalića, svi u emisiji Total soker na SOS kanalu su se složili), izaziva prekid od pet minuta, a trener Smedereva izlazi i stoji na centru pet minuta. A tom istom Smederevu na Marakani sviran je penal za Zvezdu nakon faula na 19 metara i nikome nije palo na pamet da stane na centar. Da sam na mestu uprave Partizana, povukao bih sve pozajmljene igrače Partizana iz Smedereva, pošto je ovo već krajnji bezobrazluk. Ne znam samo da li na sastanak sa Terzićem ispred Zvezde trebao da dođe član uprave Branimir Babarogić, i bilo bi lepo znati šta je njegova funkcije, čime se on sada u Zvezdi bavi: lobiranjem sudija ili biznisom. To nije bio sudija, to je poslednjih godina bio jedini čovek koji je određivao koji sudija sudi utakmice prve lige. Tako Partizan nije imao penal u derbiju od 1995. a Babarogić je bez ikakvog stida, direktno sa te funkcije prešao u upravu Zvezde. I sada Piksi hoće sastanak, valjda da mu Terzić obeća da će još jedna titula da dođe Zvezdi. Ukoliko ova Zvezdina histerija prođe, Partizan treba da istupi iz lige. Ili da i Karadžić zakaže sastanak sa Terzićem i sudijama.

ceklin

pre 16 godina

Ovo vam ispade da je FSS opasniji od KPJ-u.Gdje mi to zivimo i kamo idemo ako nam je uskraceno pravo da iskazemo svoje nezadovoljstvo i misljenje koje zastupamo,a pri tome jos nikoga poimenicno ne vrijedjamo!A sta bi onda sprtcki mediji trebalo da pisu po misljenju g.Terzica,kako FSS radi bez greske,da su nam fudb.Sudije najbolje u Evropi itd...Da nije smijesno bilo bi tragicno,gospodine Mag.Terzic

bale

pre 16 godina

I ptice na grani znaju da Terzic "pikira" na mesto u Zvezdi. Njegova cesta vidjenja sa jednim brojem bivsih celnika ovog kluba se lako dovode u vezu sa "novom" politikom FSS (od koje najvise profitira Partizan). Zvezdu treba oslabiti po svaku cenu da bi se akumuliralo nezadovoljstvo navijaca. To zna i Piksi. Njegova nervoza i reakcija nisu bez osnova. Odbijanje FSS da razgovara sa delegacijom bilo kojeg svog clana je nesto nezapamceno u praksi rada bilo koje organizacije. U svakom slucaju, bice ovo "vruca" zima.

Gavra

pre 16 godina

Sve je ovo samo dobro osmišljena igra istomišljenika. Kako neko ko je bio kandidat za funkcionera Zvezde (uzgred, i ko se tako zove) može biti realan. Glumljenje neutralnosti posle godina maltretiranja na štetu FK Partizan je prilično neuverljivo. Terzić dovede Babarogića za komesara suđenja koji, kao nagradu za neutralanost,postane član UO FK Crvena Zvezda... Ovo može samo biti lični sukob. Možda je Terzić nanišanio Pisijevo mesto !?

Chicha

pre 16 godina

Ova dva komunisticka kluba i dalje misle da su im leka i tudjman zivi i da zive u jugoslaviji!Smesno!
Samo tako Gospodine Terzicu ne podlezite pritiscima i ucenama ovih sa crvenim petokrakama>

zeljko

pre 16 godina

Zemljo ,otvori se!Ko prica o moralu,Zvezdan Terzic koji kad je bio direktor Ofk Beograda igrao 3 za 3 sa mnogim klubovima(Sutjeska,Zeta,Vojvodina...)i taj covek prica o postenju!

IVAN GORNJI MILANOVAC

pre 16 godina

dragan stojkovic izgubio kompas!On covek ne zna vise ni sta prica.Hteo bi neki pritisak da vrsi,ali ne ide mu to.Pa kako on sme da se javi da nesto prica,kako ga nije sramota.Vrati se u Nis,molim te!
Nego i ovi iz Partizana,sto cute,sto se i oni ne oglase malo,valjalo bi!

pera de la

pre 16 godina

"prosle godine sam imao ozbiljan sukobsa rukovodstvom partizana" i "ovo sa zvezdom nije sukob"! pu bre p... jedna! ako se vec lozis da od saveza napravis ozbiljnu organizaciju onda sa svima isto! a ne kao ti zvezdi pokazujes ozbiljnost ali sa zadrskom! TUZNO! ali dobro... ipak si ti zvezdaN

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Imrpesiva ostrina predsednika Terzica. Ocitao je lekciju Crvenoj zvezdi i njenom predsedniku, obasnio im redosled radnji koje treba obaviti kada je sastanak sa savezom u pitanju. Izgleda da je kod nas obrazac isti bez obzira da li je u pitanju Ustav ili jedna obicna utakmica : sve se resava iza cetiri zida razlicitih kabineta i kancelarija, a samo mrvice onoga o cemu se razgovaralo stizu u javnost, dok sve ostalo postaje predmet spekulacija. Nije ovde problem derbi, ovde je problem malo siri. Cinjenica je da su sudije najgori deo naseg prvenstva, a posle saopstenja u vezi sa sudjenjem na derbiju, ostaje samo utisak da je i cela sudijska organizacija najlosiji deo saveza. I zasto onda sve mora iza zatvorenih vrata, zasto stalno neki veo tajnovitosti, zasto se jednom ne razdvoji ono sto valja od onog sto ne valja, pa se onda krene u popravljanje tog loseg, nego se ide linijom nekih tajnih dogovra, koje mene uvek asociraju na neke trange frange kombinacije.
Ko je god imao prilike da gleda saopstenje gospodina koji valjda predstavlja sudijsku organizaciju, a gledao je derbi, verovatno mu nije nista jasno. Ispada da je sudija sudio na stetu obe ekipe, da je po terminologiji sudijske organizacije njegovo sudjenje oznaceno kao razocaravajuce, a da to ne znaci losu vec ocenu oko sedam i po, ali da ga ipak neko vreme ceka hladjenje. Tu ima mnogo nelogicnosti. Posto se crno beli nisu zalili na sudjenje, ono na sta se Zvezda zalila je manje vise prema njima oznaceno kao trivijalno, a da je pritom sudija opravdano postupio kad nije dao Rukavini crveni karton, pogresio je jer nije svirao faul, a Zukin start nije za drugi zuti jer akcija nije bila obecavajuca, sto mi doduse nije bas jasno kako je u fudbalu tako nesto moguce predvideti, al to i nije tema. Ako je znaci na Zvezdinu zalbu sudija pogresio sto nije svirao slobodni udarac, ostaje nejasno sta je razocaravajuce u njegovom sudjenju. Prvo poluvreme je sudio kokretno, glavni problemi su upravo bili ono sto je Zvezda navela, crveni Koromanu je opravdan, sudijska organizacija kaze i da je Lukas zasluzeno zaradio crveni, nije saopsteno gde je ostetio crno bele, valjda zato sto se oni nisu zalili. Ako je sudiji za devedeset minuta jedina greska jedan nesviran faul, onda ja ne vidim da je on razocarao i da je zreo za hladjenje. Situacija na kraju koja je delovala da je sudija izgubio kompas, moze da se pripise i nekom nepisanom pravilu da na ovim prostorima igraci vrlo cesto uzimaju za pravo da komentarisu svaku sudijsku odluku, a nekad i da pomisle da su oni tu da dele pravdu. Doduse, to im se sve obije o glavu na evropskim klupskim ili reprezentativnim utakmicama, ali to je vise zato sto nas sudije mrze.
Sudijske greske su sastavni deo fudbala, ali se i one mogu ispraviti ili bar umanjiti u najmanjoj mogucoj meri. Ali kroz pricu o nedodriljivosti, neke visoke tonove i promovisanje sebe kao vrhunskog autoriteta a sve pod plastom ocuvanja saveza i njegove nezaivisnosti i autnomnosti u radu ne postize se nista. Medjutim, kad su sudije u pitanju slika je malo drugacija. Oni se ne pojavljuju ni na jednom vaznom takmicenju pod okriljem UEFA ili FIFA. Posle Zorana Petrovica niko nije sudio na SP, a ne secam se da je neki i primirisao Ligi Sampiona. Umesto da se sa problemima suocamo otvoreno i resavamo ih, vise smo skoni da ih guramo pod tepih zarad mira u kuci.
Voleo bih i da se ispita da li u slucaju gospodina Babrogica postoji sukob interesa. Ali da to ne ispituje Zvezda vec neko neazvisno telo, cak ne mora da bude ni vezano za fudbal. Medjutim, ne secam se da su navijaci crno belih to isto trazlili kad je u pitanju bio Mirko Vucurevic ili kad je u pitanju sadasnji predsednik crno belih, Tomislav Karadzic.
Na zalost, vraticu se jos jednom na ono sto sam napisao i posle derbija. Upravo je derbi izgubio sa cinjenicom da se umesto o sasvim solidnom fudbalu, malom Joveticu koji je najavio da moze da bude odlican igrac, prica uglavnom svela na sudjenje, koje je bilo kako kazu iz saveza razocaavajuce, ali za pozitivnu ocenu, medjutim ipak za hladjenje. Jedino sto nam preostaje je da se smejemo tim glupostima, jer od nekog resenja koje bi stvari koliko toliko promenilo, nema nista.

Analiticar

pre 16 godina

Tako se vodi kuca! Ne moze neko, tj svako kome padne na pamet, da se sam najavljuje gde ce i kad da dodje. Mora da se zna red. Piksi hoce da se zali i eto njega kad mu se prohtelo. Bas ga briga imaju li ljudi u FSS posla oko reprezentacije, da li imaju precih briga od nedosudjenog faula ili pokazanog zutog kartona. A to sto se Piksi zali da Zvezda nema kadar u FSS... Pa gde je njegov kadar? Bio je predsednik saveza, Damjanovic mu je bio generalni sekretar... Gde su ljudi s kojima je radio? Dosta cudno ponasanje Stojkovica. Izgleda da nista nije naucio iz stradanja uprave Partizana. Bice lose ako iz lekcije koju je dobio od Terzica nista ne nauci.

Jabučilo Rodrigez

pre 16 godina

"Purović promašio loptu i sam pao". Eto to je smehotresna grobarska realnost. To može da izjavi samo neko ko nije šutnuo kesten na ulici ili orah na selu. Ja se pak sećam da suija na toj utakmici nije iskljulio Asprogenisa zbog udaranja Tutorića glavom kao ni Lazića zbog pogibeljnog starta nad Pantićem zbog koga ovaj nije igrao dva meseca. Na ovo utakmici se ne sećam ni jednog previda na štetu partizana iako duboko verujem da nije bio tendenciozan i da se izgubio. Kao što ni ne odobravam Zvezdino kukumavčenje, oštećeni pa šta. Takođe se načelno slažem i sa Terzićevim stavom da savez mora da bude iznad klubova (čitaj Zvezde i Partizana) samo što bi to bilo zaista i u praksi kada bi imali pet jakih klubova.

Korgacin

pre 16 godina

Mislim da je potrebno reći da je Terzić pikirao fotelju u Zvezdi još pred sam kraj Džajićevog mandata! Da je tad maltene hteo pištoljima da uđe u Zvezdu i da je išao na "ozbiljne" razgovore sa Džajićem i ostalim važnim ljudima...a u javnosti se provlačio svuda "naivno" kao neko ko ima odličan uspeh u OFK-u i ko bi mogao da donese dobro i Zvezdi...
Ja se sećam njega iz tog vremena...pokušao je kao Kauboj da zajaše Zvezdu, bio je siguran u sebe tad.
I možda, možda i dalje misli da ima šansu, i pored Piksija.
A o istom aršinu za sve...pa sećate li se prošle sezone i odnosa prema CZ. Utakmica protiv Smedereva na Marakani i suđenje koje u civilizovanom svetu bi bilo stavljeno u udžbenike kao primer kako se kontroliše liga od strane klubaški orjentisanih lidera. A to je samo jedan snažniji primer od mnogih iz prošle sezone...
Sećate li se svi one sezone kad je Zvezda išla u Kragujevac, Smederevo, Niš i kad je dobijala utakmice, ali gubila simpatizere i da su sve utakmice na kraju završavale uličnim neredima i ogorčenjem među svim koju su videli šta se dešavalo...
Čini mi se da je Muslin tad osvajao titulu...
A ne kažem da Partizan nema takvu istoriju...Obilić prvenstvo, Partizan kup. Ali, ja sam to znao još dok se završavao jesenji deo prvenstva, i to sam čuo da je Džajić hteo prvenstvo - Obilić kup, i da je Arkan odbio i otišao kod Bjekovića...
Svejedno...Terzić je opasan i po Zvezdu i Partizan na ovoj funkciji...mešetari i kombinuje kako mu se svidi...ne treba to nama...
Kome je kriv Ješić kad priča istinu, koju nakon CZ - Partizan 2:4 Bjeković iz pozadine i odstranjen potvrđuje pitanjem čime se bavio Terzić, sigurno da on nije bio u zemlji da reaguje, inače ne bi Partizna stigao ni do boda.
Ne treba CZ Terzić, jer ove sezone možda stvarno reši da obara Pixija zarad fotelje...i ko će onda da ga zaustavi?

Raja

pre 16 godina

Cestitam Gospodine Terzicu.Niko nije iznad institucija,pa cak ni veliki Piksi.Milosevic je umro odavno.Svi problemi treba da se resavaju u nadleznim institucijama i bez pritisaka sa strane,ako zelimo da imamo posteno i pravicno takmicenje.Istupanjem pojedinaca dobijamo sliku da su oni iznad institucija i da mogu da rade sta hoce.Jos jednom sve cestitke gospodinu Terzicu sa zeljom da se takmicenje resava na terenu a ne da zbog nekih nedosudjenih faulova pravimo pritisak i nepotrebnu tenziju.

platini

pre 16 godina

Vrlo je jasno da je Piksi trn u oku menadzerskog lobija ciji je predvodnik bas predsednik FSS kod koga,gle cuda,nadjose pistoljce u kolima a on lakonski odgovori da ga je zaboravio telohranitelj(ovo je izjavio u novinama pa predlazem moderatoru da pusti ovaj komentar).Drznuo se Piksi da ulaze i dovodi strance i uzima mesto"njihovim" talentovanim igracima koje placaju 1000eura mesecno pa masno prodaju kao na traci.
Otuda nevidjena orkestrirana kampanja u svim medijima protiv Piksija i Zvezde.

Неша србин

pre 16 godina

А ко дозвољава гробарима да годинама ломе столице кад год играју на Маракани?! Нико то да плати, нико да иде у бајбок где је место хулиганима и разбојницима. А шта та врла фудбалска организација предузима поводом тог вандализма???

Alex

pre 16 godina

Voleo bi da je stvarno ovako kako prica Terzic, ali ipak je ovo Srbija da bi bilo stvarno.... Ovde neko drzi do sebe samo kad je u pitanju veliki interes. Satro FSS iznad svih.... ajd i to da vidim.
U principu svi su oni isti k....., ako nista drugo njegovo ime sve govori :)

Bojan Chelsea Doboj

pre 16 godina

Terzić nema moralno pravo bilo šta da priča kad svi znaju da je najobičniji mešetar.Bolje bi mu bilo da razmišlja o ostavci jer će uskoro biti novi kiks repke tako da može da ide i on i Klemente.Takodje,Piksiju bi bilo bolje da je ozbiljnije pojačao ekipu nego što je doveo gomilu "likova iz TV sapunice Kasandra."I šta bi sad htio, da mu sudije donesu rezultat.

David

pre 16 godina

Pošto nema nezamenljivih, ti prvi idi, pa onda redom... Srpski fudbal ne može ozdraviti dok ‚‚iz njega‚‚ ne odu SVI koji su na bilo koji način ‚‚u njemu‚‚ bili od raspada SFRJ do danas.

bobcha

pre 16 godina

Zato si ti Terzicu danas i kaznio pola tima zvezde. U ovoj zemlji kad god kazes istinu i pravdu nagrabusis. Kako moze da se kaze da sudijske greske nisu uticale na rezultat kad je igrac partizana zasluzio crveni karton a kasnije je taj igrac bio asistent kod gola partizana. Bruka i sramota FSS se pretvara u uefu

Petar

pre 16 godina

Ubedljivo, ali zaista vrlo ubedljivo, najbolji akteri derbija su bili igraci i treneri. U fudbalskom smislu bila je to utakmica za uzivanje. Sve ostalo je bilo lose, posebno sudija i navijaci. Sudija nije bio bas narocito objektivan, a navijaci su posebna prica. Njihova skandiranja su uzasna i oni teraju vecinu ljudi sa stadiona. Jednostavno, odredjene navijacke grupice, a verovatno se i zna koje su to grupice, podsticu takvo ponasanje, ali to prolazi nekaznjeno. Policija treba samo da primeni zakon, jer uskoro niko vise nece ni dolaziti na stadione upravo zbog takvih navijackih izivljavanja. E tu, kod sudija i posebno kod navijaca, treba da se pokaze FSS i da dovede stvari u red. Da se tacno zna sta se ne sme raditi, sta je divljastvo, i da se to kaznjava u skladu sa zakonom. Inace niko vise nece ni dolaziti na utakmice, osim tih grupica kojima su stadioni poligon za izivljavanje.

qqqqqqq

pre 16 godina

Piksi bi da zivi od stare slave ali morace jos dosta da radi da bi bio priznat i u ovom poslu sto radi! Dok je on bio na mestu Terzica nas fudbal je imao najgore rezultate u istoriji a i ovo sto radi u zvezdi nije nista bolje, ko god da je na celu zvezde sa ovim timom zvezde bi uradio mnogo vise od njega i sto je najgore uvek potencira NASI navijaci a ne vidim da je bas dosta navijaca uz njega! Terzicu svaka cast na ovom potezu, tako treba da se ponasa pravi predsednik, realan i isti kriterijum za sve!

EpOpEj

pre 16 godina

Meni stvano nije jasno kako je ovaj Terzic dosao na funkciju u FSS-u!?Njegovo ponasanje i sve ostalo ne dolikuje takvom funkcioneru kao sto je on.Sada izgleda da je "vrag odneo salu" i C.Z. ispada titula iz ruke (a Terza je vec obeca) pa ajde da udaramo malo po FSS i sudijama!Ovaj Babarogic nije katastrofa , covek sudi sta mu je naredjeno a u principu on je totalno izgubljen u svojoj ulizi!Stojkovic fudbaler extra ali kao predsednik ne.Videcete "Ganferi" sta ce on sve da vam skuva isto kao i nama nas Karadzic!Samo pogledajte ponasanje predsednika Nemacke,Engleske ....to su bre gospoda ljudi!Neam klubske lobistike niti bilo cega!Ovaj nas se svadja sa svima kao da ga je neko na pijaci uvalio za cenu!Poz svim Srbima!

mehokodro

pre 16 godina

pa nek se zvezda zali uefi zbog rasizma. Pa kad izbace grobare na jos par godina i reprezentaciju iz kvalifikacija onda ce da razgovaraju

Neka

pre 16 godina

Pitam se dokle smo dosli, da nam ovakav mafijas vodi FSS kome je Srbija iznad svega, ali prvo dzepovi.
Tesko da postoji nacin da se otarasimo ovakvih.

Nikola - BGD

pre 16 godina

Piksi je kao buzdovan otišao u inostranstvo, a vratio se kao još veći. Gospodo, pogledajte predsednike fudbalskih klubova po evropi, to su gospoda ili bar tako izgledaju. Piksi niti je gospodin, a izgleda kao ortak Freda Kremenka - Kamenko.
Sa druge strane imamo gospodina Terzića koji izgleda kao gospodin i koji ima manire jednog gospodina. Njegov cilj je da i organizacija kojoj je na čelu bude kao i on na evropskom nivou.
Iz iznetih razloga i ja glasam za kulturno, civilizovano ponašanje i poštovanje institucija. Konferencija koju su održali Piksi i Damljanović po manirima stvarno potseća na seljačenje iz davnih vremena, kada se cilj ostvarivao pljuvanjem drugih.

David

pre 16 godina

Terzic je demagog i populista koji sad pokusava da ‚‚trenira strogocu‚‚ i prosipa ideje o pravicnosti...Ali, pogledajte komentar br.18 - to je istina. Posmatrano u tom svetlu njegovo postenje u stvari je licemerje.

Realno

pre 16 godina

Bilo je krajnje vreme da neko stavi tačku na ovu Zvezdinu histeriju koja traje od derbija naovamo. Zbog jednog nedosuđenog faula i žutog kartona za Rukavinu, trese se država deset dana, a prošle sezone je Purović promašio loptu i pao, pa je Bajić dobio crveni i Zvezda penal, i na kraju dobila utakmicu. Tada je prepošteni Piksi mudro ćutao, a sada, zbog jednog faula zakazuje posebne konferencije za štampu. Svi ostali klubovi počeli su da se istresaju na Partizanu, čist penal u Smederevu(Raka Đurović, Boško Đurovski, Bajalića, svi u emisiji Total soker na SOS kanalu su se složili), izaziva prekid od pet minuta, a trener Smedereva izlazi i stoji na centru pet minuta. A tom istom Smederevu na Marakani sviran je penal za Zvezdu nakon faula na 19 metara i nikome nije palo na pamet da stane na centar. Da sam na mestu uprave Partizana, povukao bih sve pozajmljene igrače Partizana iz Smedereva, pošto je ovo već krajnji bezobrazluk. Ne znam samo da li na sastanak sa Terzićem ispred Zvezde trebao da dođe član uprave Branimir Babarogić, i bilo bi lepo znati šta je njegova funkcije, čime se on sada u Zvezdi bavi: lobiranjem sudija ili biznisom. To nije bio sudija, to je poslednjih godina bio jedini čovek koji je određivao koji sudija sudi utakmice prve lige. Tako Partizan nije imao penal u derbiju od 1995. a Babarogić je bez ikakvog stida, direktno sa te funkcije prešao u upravu Zvezde. I sada Piksi hoće sastanak, valjda da mu Terzić obeća da će još jedna titula da dođe Zvezdi. Ukoliko ova Zvezdina histerija prođe, Partizan treba da istupi iz lige. Ili da i Karadžić zakaže sastanak sa Terzićem i sudijama.

Chicha

pre 16 godina

Ova dva komunisticka kluba i dalje misle da su im leka i tudjman zivi i da zive u jugoslaviji!Smesno!
Samo tako Gospodine Terzicu ne podlezite pritiscima i ucenama ovih sa crvenim petokrakama>

Raja

pre 16 godina

Cestitam Gospodine Terzicu.Niko nije iznad institucija,pa cak ni veliki Piksi.Milosevic je umro odavno.Svi problemi treba da se resavaju u nadleznim institucijama i bez pritisaka sa strane,ako zelimo da imamo posteno i pravicno takmicenje.Istupanjem pojedinaca dobijamo sliku da su oni iznad institucija i da mogu da rade sta hoce.Jos jednom sve cestitke gospodinu Terzicu sa zeljom da se takmicenje resava na terenu a ne da zbog nekih nedosudjenih faulova pravimo pritisak i nepotrebnu tenziju.

bale

pre 16 godina

I ptice na grani znaju da Terzic "pikira" na mesto u Zvezdi. Njegova cesta vidjenja sa jednim brojem bivsih celnika ovog kluba se lako dovode u vezu sa "novom" politikom FSS (od koje najvise profitira Partizan). Zvezdu treba oslabiti po svaku cenu da bi se akumuliralo nezadovoljstvo navijaca. To zna i Piksi. Njegova nervoza i reakcija nisu bez osnova. Odbijanje FSS da razgovara sa delegacijom bilo kojeg svog clana je nesto nezapamceno u praksi rada bilo koje organizacije. U svakom slucaju, bice ovo "vruca" zima.

platini

pre 16 godina

Vrlo je jasno da je Piksi trn u oku menadzerskog lobija ciji je predvodnik bas predsednik FSS kod koga,gle cuda,nadjose pistoljce u kolima a on lakonski odgovori da ga je zaboravio telohranitelj(ovo je izjavio u novinama pa predlazem moderatoru da pusti ovaj komentar).Drznuo se Piksi da ulaze i dovodi strance i uzima mesto"njihovim" talentovanim igracima koje placaju 1000eura mesecno pa masno prodaju kao na traci.
Otuda nevidjena orkestrirana kampanja u svim medijima protiv Piksija i Zvezde.

ceklin

pre 16 godina

Ovo vam ispade da je FSS opasniji od KPJ-u.Gdje mi to zivimo i kamo idemo ako nam je uskraceno pravo da iskazemo svoje nezadovoljstvo i misljenje koje zastupamo,a pri tome jos nikoga poimenicno ne vrijedjamo!A sta bi onda sprtcki mediji trebalo da pisu po misljenju g.Terzica,kako FSS radi bez greske,da su nam fudb.Sudije najbolje u Evropi itd...Da nije smijesno bilo bi tragicno,gospodine Mag.Terzic

Gavra

pre 16 godina

Sve je ovo samo dobro osmišljena igra istomišljenika. Kako neko ko je bio kandidat za funkcionera Zvezde (uzgred, i ko se tako zove) može biti realan. Glumljenje neutralnosti posle godina maltretiranja na štetu FK Partizan je prilično neuverljivo. Terzić dovede Babarogića za komesara suđenja koji, kao nagradu za neutralanost,postane član UO FK Crvena Zvezda... Ovo može samo biti lični sukob. Možda je Terzić nanišanio Pisijevo mesto !?

David

pre 16 godina

Pošto nema nezamenljivih, ti prvi idi, pa onda redom... Srpski fudbal ne može ozdraviti dok ‚‚iz njega‚‚ ne odu SVI koji su na bilo koji način ‚‚u njemu‚‚ bili od raspada SFRJ do danas.

zeljko

pre 16 godina

Zemljo ,otvori se!Ko prica o moralu,Zvezdan Terzic koji kad je bio direktor Ofk Beograda igrao 3 za 3 sa mnogim klubovima(Sutjeska,Zeta,Vojvodina...)i taj covek prica o postenju!

Alex

pre 16 godina

Voleo bi da je stvarno ovako kako prica Terzic, ali ipak je ovo Srbija da bi bilo stvarno.... Ovde neko drzi do sebe samo kad je u pitanju veliki interes. Satro FSS iznad svih.... ajd i to da vidim.
U principu svi su oni isti k....., ako nista drugo njegovo ime sve govori :)

Analiticar

pre 16 godina

Tako se vodi kuca! Ne moze neko, tj svako kome padne na pamet, da se sam najavljuje gde ce i kad da dodje. Mora da se zna red. Piksi hoce da se zali i eto njega kad mu se prohtelo. Bas ga briga imaju li ljudi u FSS posla oko reprezentacije, da li imaju precih briga od nedosudjenog faula ili pokazanog zutog kartona. A to sto se Piksi zali da Zvezda nema kadar u FSS... Pa gde je njegov kadar? Bio je predsednik saveza, Damjanovic mu je bio generalni sekretar... Gde su ljudi s kojima je radio? Dosta cudno ponasanje Stojkovica. Izgleda da nista nije naucio iz stradanja uprave Partizana. Bice lose ako iz lekcije koju je dobio od Terzica nista ne nauci.

IVAN GORNJI MILANOVAC

pre 16 godina

dragan stojkovic izgubio kompas!On covek ne zna vise ni sta prica.Hteo bi neki pritisak da vrsi,ali ne ide mu to.Pa kako on sme da se javi da nesto prica,kako ga nije sramota.Vrati se u Nis,molim te!
Nego i ovi iz Partizana,sto cute,sto se i oni ne oglase malo,valjalo bi!

bobcha

pre 16 godina

Zato si ti Terzicu danas i kaznio pola tima zvezde. U ovoj zemlji kad god kazes istinu i pravdu nagrabusis. Kako moze da se kaze da sudijske greske nisu uticale na rezultat kad je igrac partizana zasluzio crveni karton a kasnije je taj igrac bio asistent kod gola partizana. Bruka i sramota FSS se pretvara u uefu

pera de la

pre 16 godina

"prosle godine sam imao ozbiljan sukobsa rukovodstvom partizana" i "ovo sa zvezdom nije sukob"! pu bre p... jedna! ako se vec lozis da od saveza napravis ozbiljnu organizaciju onda sa svima isto! a ne kao ti zvezdi pokazujes ozbiljnost ali sa zadrskom! TUZNO! ali dobro... ipak si ti zvezdaN

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Imrpesiva ostrina predsednika Terzica. Ocitao je lekciju Crvenoj zvezdi i njenom predsedniku, obasnio im redosled radnji koje treba obaviti kada je sastanak sa savezom u pitanju. Izgleda da je kod nas obrazac isti bez obzira da li je u pitanju Ustav ili jedna obicna utakmica : sve se resava iza cetiri zida razlicitih kabineta i kancelarija, a samo mrvice onoga o cemu se razgovaralo stizu u javnost, dok sve ostalo postaje predmet spekulacija. Nije ovde problem derbi, ovde je problem malo siri. Cinjenica je da su sudije najgori deo naseg prvenstva, a posle saopstenja u vezi sa sudjenjem na derbiju, ostaje samo utisak da je i cela sudijska organizacija najlosiji deo saveza. I zasto onda sve mora iza zatvorenih vrata, zasto stalno neki veo tajnovitosti, zasto se jednom ne razdvoji ono sto valja od onog sto ne valja, pa se onda krene u popravljanje tog loseg, nego se ide linijom nekih tajnih dogovra, koje mene uvek asociraju na neke trange frange kombinacije.
Ko je god imao prilike da gleda saopstenje gospodina koji valjda predstavlja sudijsku organizaciju, a gledao je derbi, verovatno mu nije nista jasno. Ispada da je sudija sudio na stetu obe ekipe, da je po terminologiji sudijske organizacije njegovo sudjenje oznaceno kao razocaravajuce, a da to ne znaci losu vec ocenu oko sedam i po, ali da ga ipak neko vreme ceka hladjenje. Tu ima mnogo nelogicnosti. Posto se crno beli nisu zalili na sudjenje, ono na sta se Zvezda zalila je manje vise prema njima oznaceno kao trivijalno, a da je pritom sudija opravdano postupio kad nije dao Rukavini crveni karton, pogresio je jer nije svirao faul, a Zukin start nije za drugi zuti jer akcija nije bila obecavajuca, sto mi doduse nije bas jasno kako je u fudbalu tako nesto moguce predvideti, al to i nije tema. Ako je znaci na Zvezdinu zalbu sudija pogresio sto nije svirao slobodni udarac, ostaje nejasno sta je razocaravajuce u njegovom sudjenju. Prvo poluvreme je sudio kokretno, glavni problemi su upravo bili ono sto je Zvezda navela, crveni Koromanu je opravdan, sudijska organizacija kaze i da je Lukas zasluzeno zaradio crveni, nije saopsteno gde je ostetio crno bele, valjda zato sto se oni nisu zalili. Ako je sudiji za devedeset minuta jedina greska jedan nesviran faul, onda ja ne vidim da je on razocarao i da je zreo za hladjenje. Situacija na kraju koja je delovala da je sudija izgubio kompas, moze da se pripise i nekom nepisanom pravilu da na ovim prostorima igraci vrlo cesto uzimaju za pravo da komentarisu svaku sudijsku odluku, a nekad i da pomisle da su oni tu da dele pravdu. Doduse, to im se sve obije o glavu na evropskim klupskim ili reprezentativnim utakmicama, ali to je vise zato sto nas sudije mrze.
Sudijske greske su sastavni deo fudbala, ali se i one mogu ispraviti ili bar umanjiti u najmanjoj mogucoj meri. Ali kroz pricu o nedodriljivosti, neke visoke tonove i promovisanje sebe kao vrhunskog autoriteta a sve pod plastom ocuvanja saveza i njegove nezaivisnosti i autnomnosti u radu ne postize se nista. Medjutim, kad su sudije u pitanju slika je malo drugacija. Oni se ne pojavljuju ni na jednom vaznom takmicenju pod okriljem UEFA ili FIFA. Posle Zorana Petrovica niko nije sudio na SP, a ne secam se da je neki i primirisao Ligi Sampiona. Umesto da se sa problemima suocamo otvoreno i resavamo ih, vise smo skoni da ih guramo pod tepih zarad mira u kuci.
Voleo bih i da se ispita da li u slucaju gospodina Babrogica postoji sukob interesa. Ali da to ne ispituje Zvezda vec neko neazvisno telo, cak ne mora da bude ni vezano za fudbal. Medjutim, ne secam se da su navijaci crno belih to isto trazlili kad je u pitanju bio Mirko Vucurevic ili kad je u pitanju sadasnji predsednik crno belih, Tomislav Karadzic.
Na zalost, vraticu se jos jednom na ono sto sam napisao i posle derbija. Upravo je derbi izgubio sa cinjenicom da se umesto o sasvim solidnom fudbalu, malom Joveticu koji je najavio da moze da bude odlican igrac, prica uglavnom svela na sudjenje, koje je bilo kako kazu iz saveza razocaavajuce, ali za pozitivnu ocenu, medjutim ipak za hladjenje. Jedino sto nam preostaje je da se smejemo tim glupostima, jer od nekog resenja koje bi stvari koliko toliko promenilo, nema nista.

Jabučilo Rodrigez

pre 16 godina

"Purović promašio loptu i sam pao". Eto to je smehotresna grobarska realnost. To može da izjavi samo neko ko nije šutnuo kesten na ulici ili orah na selu. Ja se pak sećam da suija na toj utakmici nije iskljulio Asprogenisa zbog udaranja Tutorića glavom kao ni Lazića zbog pogibeljnog starta nad Pantićem zbog koga ovaj nije igrao dva meseca. Na ovo utakmici se ne sećam ni jednog previda na štetu partizana iako duboko verujem da nije bio tendenciozan i da se izgubio. Kao što ni ne odobravam Zvezdino kukumavčenje, oštećeni pa šta. Takođe se načelno slažem i sa Terzićevim stavom da savez mora da bude iznad klubova (čitaj Zvezde i Partizana) samo što bi to bilo zaista i u praksi kada bi imali pet jakih klubova.

EpOpEj

pre 16 godina

Meni stvano nije jasno kako je ovaj Terzic dosao na funkciju u FSS-u!?Njegovo ponasanje i sve ostalo ne dolikuje takvom funkcioneru kao sto je on.Sada izgleda da je "vrag odneo salu" i C.Z. ispada titula iz ruke (a Terza je vec obeca) pa ajde da udaramo malo po FSS i sudijama!Ovaj Babarogic nije katastrofa , covek sudi sta mu je naredjeno a u principu on je totalno izgubljen u svojoj ulizi!Stojkovic fudbaler extra ali kao predsednik ne.Videcete "Ganferi" sta ce on sve da vam skuva isto kao i nama nas Karadzic!Samo pogledajte ponasanje predsednika Nemacke,Engleske ....to su bre gospoda ljudi!Neam klubske lobistike niti bilo cega!Ovaj nas se svadja sa svima kao da ga je neko na pijaci uvalio za cenu!Poz svim Srbima!

Petar

pre 16 godina

Ubedljivo, ali zaista vrlo ubedljivo, najbolji akteri derbija su bili igraci i treneri. U fudbalskom smislu bila je to utakmica za uzivanje. Sve ostalo je bilo lose, posebno sudija i navijaci. Sudija nije bio bas narocito objektivan, a navijaci su posebna prica. Njihova skandiranja su uzasna i oni teraju vecinu ljudi sa stadiona. Jednostavno, odredjene navijacke grupice, a verovatno se i zna koje su to grupice, podsticu takvo ponasanje, ali to prolazi nekaznjeno. Policija treba samo da primeni zakon, jer uskoro niko vise nece ni dolaziti na stadione upravo zbog takvih navijackih izivljavanja. E tu, kod sudija i posebno kod navijaca, treba da se pokaze FSS i da dovede stvari u red. Da se tacno zna sta se ne sme raditi, sta je divljastvo, i da se to kaznjava u skladu sa zakonom. Inace niko vise nece ni dolaziti na utakmice, osim tih grupica kojima su stadioni poligon za izivljavanje.

mehokodro

pre 16 godina

pa nek se zvezda zali uefi zbog rasizma. Pa kad izbace grobare na jos par godina i reprezentaciju iz kvalifikacija onda ce da razgovaraju

Неша србин

pre 16 godina

А ко дозвољава гробарима да годинама ломе столице кад год играју на Маракани?! Нико то да плати, нико да иде у бајбок где је место хулиганима и разбојницима. А шта та врла фудбалска организација предузима поводом тог вандализма???

Neka

pre 16 godina

Pitam se dokle smo dosli, da nam ovakav mafijas vodi FSS kome je Srbija iznad svega, ali prvo dzepovi.
Tesko da postoji nacin da se otarasimo ovakvih.

Nikola - BGD

pre 16 godina

Piksi je kao buzdovan otišao u inostranstvo, a vratio se kao još veći. Gospodo, pogledajte predsednike fudbalskih klubova po evropi, to su gospoda ili bar tako izgledaju. Piksi niti je gospodin, a izgleda kao ortak Freda Kremenka - Kamenko.
Sa druge strane imamo gospodina Terzića koji izgleda kao gospodin i koji ima manire jednog gospodina. Njegov cilj je da i organizacija kojoj je na čelu bude kao i on na evropskom nivou.
Iz iznetih razloga i ja glasam za kulturno, civilizovano ponašanje i poštovanje institucija. Konferencija koju su održali Piksi i Damljanović po manirima stvarno potseća na seljačenje iz davnih vremena, kada se cilj ostvarivao pljuvanjem drugih.

Korgacin

pre 16 godina

Mislim da je potrebno reći da je Terzić pikirao fotelju u Zvezdi još pred sam kraj Džajićevog mandata! Da je tad maltene hteo pištoljima da uđe u Zvezdu i da je išao na "ozbiljne" razgovore sa Džajićem i ostalim važnim ljudima...a u javnosti se provlačio svuda "naivno" kao neko ko ima odličan uspeh u OFK-u i ko bi mogao da donese dobro i Zvezdi...
Ja se sećam njega iz tog vremena...pokušao je kao Kauboj da zajaše Zvezdu, bio je siguran u sebe tad.
I možda, možda i dalje misli da ima šansu, i pored Piksija.
A o istom aršinu za sve...pa sećate li se prošle sezone i odnosa prema CZ. Utakmica protiv Smedereva na Marakani i suđenje koje u civilizovanom svetu bi bilo stavljeno u udžbenike kao primer kako se kontroliše liga od strane klubaški orjentisanih lidera. A to je samo jedan snažniji primer od mnogih iz prošle sezone...
Sećate li se svi one sezone kad je Zvezda išla u Kragujevac, Smederevo, Niš i kad je dobijala utakmice, ali gubila simpatizere i da su sve utakmice na kraju završavale uličnim neredima i ogorčenjem među svim koju su videli šta se dešavalo...
Čini mi se da je Muslin tad osvajao titulu...
A ne kažem da Partizan nema takvu istoriju...Obilić prvenstvo, Partizan kup. Ali, ja sam to znao još dok se završavao jesenji deo prvenstva, i to sam čuo da je Džajić hteo prvenstvo - Obilić kup, i da je Arkan odbio i otišao kod Bjekovića...
Svejedno...Terzić je opasan i po Zvezdu i Partizan na ovoj funkciji...mešetari i kombinuje kako mu se svidi...ne treba to nama...
Kome je kriv Ješić kad priča istinu, koju nakon CZ - Partizan 2:4 Bjeković iz pozadine i odstranjen potvrđuje pitanjem čime se bavio Terzić, sigurno da on nije bio u zemlji da reaguje, inače ne bi Partizna stigao ni do boda.
Ne treba CZ Terzić, jer ove sezone možda stvarno reši da obara Pixija zarad fotelje...i ko će onda da ga zaustavi?

qqqqqqq

pre 16 godina

Piksi bi da zivi od stare slave ali morace jos dosta da radi da bi bio priznat i u ovom poslu sto radi! Dok je on bio na mestu Terzica nas fudbal je imao najgore rezultate u istoriji a i ovo sto radi u zvezdi nije nista bolje, ko god da je na celu zvezde sa ovim timom zvezde bi uradio mnogo vise od njega i sto je najgore uvek potencira NASI navijaci a ne vidim da je bas dosta navijaca uz njega! Terzicu svaka cast na ovom potezu, tako treba da se ponasa pravi predsednik, realan i isti kriterijum za sve!

David

pre 16 godina

Terzic je demagog i populista koji sad pokusava da ‚‚trenira strogocu‚‚ i prosipa ideje o pravicnosti...Ali, pogledajte komentar br.18 - to je istina. Posmatrano u tom svetlu njegovo postenje u stvari je licemerje.

Bojan Chelsea Doboj

pre 16 godina

Terzić nema moralno pravo bilo šta da priča kad svi znaju da je najobičniji mešetar.Bolje bi mu bilo da razmišlja o ostavci jer će uskoro biti novi kiks repke tako da može da ide i on i Klemente.Takodje,Piksiju bi bilo bolje da je ozbiljnije pojačao ekipu nego što je doveo gomilu "likova iz TV sapunice Kasandra."I šta bi sad htio, da mu sudije donesu rezultat.