Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.08.2007.

19:01

Domenek se žali na suspenziju

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Disciplinska komisija UEFA kaznila je selektora reprezentacije Francuske Rajmona Domeneka sa 10.000 švajcarskih franaka i suspendovala ga jedan meč zbog "neodmerenih komentara kojima se ogrešio o pravilnik UEFA". Kazna je usledila posle intervjua Domeneka Parizijenu u kojem se s prezirom osvrnuo na prošlogodišnja zbivanja u italijanskom fudbalu. Upitan da prokomentariše efekte kažnjavanja klubova iz Italije, Domenek je, između ostalog, odgovorio: "A, šta je tu novo. Svi znamo kako se posluje u Italiji ..."

Disciplinska komisija UEFA odmah je reagovala na izjavu Domeneka i izrekla mu navedenu kaznu. Zanimljivo je da reprezentacija Francuske prvu sledeću utakmicu igra baš protiv najvećeg konkurenta u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko Prvenstvo 2008 – Italije.

Rajmon Domenek je u utorak saopštio da će se žaliti na kaznu.

Domenek je odlučio da se žali na odluku UEFA posle razgovora sa predsednikom Fudbalskom savezom Francuske Žan-Pjerom Eskaletom. Trener "trikolora", pored jednog meča suspenzije, kažnjen je i sa 6.000 evra.

Eskalet je saopštio da će Savez uraditi sve što je u njegovoj moći da iskusni trener predvodi Francusku 8. septembra na utakmici sa Italijom.

"Retko da me je neko tako prevario kao što se desilo tada. Kada te jednom nasamare, uvek posle toga sumnjaš. Postoje dogovori u italijanskom fudbalu", bila je puna Domenekova izjava.

Čelnici UEFA rekli su da su kaznili francuskog trenera, jer je "stavio fudbal na loš glas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve